24 януари 2009 г.

Sunday poem at Saturday

__________________________________

Правим секс следобед на дивана.

Той е едноцветен, хлъзгав и неделен.

Разтяга се практично и не скърца. Точно като душата ти.

Правим секс със старите албуми на Мадона.

Ти подреждаш косата ми в триъгълник на гърба.

Докато таймерът на микровълновата отброява 30 секунди - кексът винаги е недопечен.

Съдържа нишесте, две пилешки бутчета и една чаша невъзможност – да спреш да чертаеш геометрични фигури.

По телата на жените.

Когато усетя ръцете ти по гърба си, сълзите ми образуват сърце по кожата.

Безсилието се блъска в главата като топка за скуош и пак ми разбиваш устата.

Правих секс, но с друга.

Майната му! Ще си купя кожени ботушки.

Ще ми отиват на овчата душица.

С 13 сантиметрови муцуни.

В градината ми расте вулкан под ледовете.

И превръща тревата във вечерна параноя.

Ставам и на нощното шкафче си написвам -

Ако филмът пак те е разплакал, проблемът е в субтитрите.

55 коментара:

morrt каза...

Дългичко ми изглежда за "хайку".

Erbabic каза...

Мдаааа "това твойто не е точно хип-хоп..."

Le_Grand_Elf каза...

На мен пък ми е секси и ме изкефи ;)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

...потапящо, разпукващо ... боцкащо докато се стича.:)
много ми се върза като мезе към коктейла от кален сняг и играещо на криеница с усмивката ми слънце...
Наздраве!:)

Анонимен каза...

Върнах се, за да ти кажа, че ме удари след около двайсетина минути доста силно в краката и главата ми се разплиска :))))
може и да не си виновна, но със сигурност си била подстрекател :)))

sovichka каза...

привет! благодаря на всички за коментарите досега - и за добрите, и лошите, най-вече за забавните и смислените. от известно време обаче ми се върти идеята да ги изключа.
няма конкретна причина отвъд тишината.
извинявам се на хората, които обичат да идват тук и да пишат. но ще си направя този експеримент и от другия пост няма да има коментари. все едно съм с изключен телефон :^))
мейлът ми е на разположение.

поздрави!

Le_Grand_Elf каза...

Подкрепям, откакто се появи бутона ти Свежо под статиите, любимите ми Анонимни си пуснаха ноктите :))

А и табела на входа на блога да сложиш с надпис: "Не цапайте", те пак ще си свалят гащите и... хоп...

Жълт Зелен каза...

Щом това е последната възможност ще избързам да кажа, че си интересна, вълнуваща, вдъхновяваща и успокояваща. Сигурно е хубаво човек да те познава. За останалите е истински късмет, че умееш да пишеш така...

morrt каза...

Тъжно. Ше ми липсват задявките.
Вероятно и аз съм част от причините за това решение. За което се извинявам.

Не че си го подлоложила на гласуване, де...

Анонимен каза...

Eee tova e kato da ti vzemat ednoposo4en bilet.
Pone sega 6te razbera kakvo e da ti 4etat prikazka predi zaspivane
o0

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) каза...

А така, пОкажи им мацка ;)
ако разместиш думите на случаен принцип, със сигурност някои читатели пак ще се изкефят :)

А за коментарите, не е ли най-якото да получаваш feedback, независимо дали positive/negative, особено ако си знаеш колко можеш?

Lil каза...

Найс.Спираш им кранчето.Аз лично винаги мога ти прасна един мейл с много усмивки и да си чета на спокойствие.Никога не чета останалите коментари-явно анонимните са преливали от плоскост ...а и е хубаво да се твори в тишина и никой да не цапа мрака :)
Усмивки :)

Анонимен каза...

Брей , явно съм много зле :( Прочетох го, пак, не ме грабна нещо. Не го разбрах и не ме полазиха тръпки както от предишните постове. Явно съм прекалено комерсиален и тия поеми не ги чувам. Нищо де, ще прочета някой от старите постове :)

Анонимен каза...

Аз чета редовно, ежедневно проверявам за нови публикации и когато намеря такава се появява блясък в очите и попивам всичко на един дъх.... но всеки път почти се отказвам да пиша, защото все си мисля, че каквото и да кажа ще е малко...всъщност просто ме кефиш, продължавай да пишеш, коментарите наистина не са задължителни:)

Анонимен каза...

браво на ясен

Arktika каза...

Възхищавам ти се. За лекотата с която пишеш, за съвършенството с което боравиш в играта на думи. И аз като Анонимен ( последния) редовно следя блога ти,попивам с интерес написаното и всеки път чувствам за излишно да оставям коментар. Наистина си добра , имаш талант, само не ми хареса как нападна една ,девойка май беше, която коментира за прозорците и че са отляво принципно. В смисъл не усетих заяждане в коментара й ,а ти й отговори грубо... което пък ме озадачи.
Иначе... поклон пред таланта ти :)))) В последната си публикация си експериментирала, изчистила всичко излишно, съчетала си многото в малкото, поне аз го усещам така, не че разбирам :))). Имам чувството ,че всеки , който следи публикациите ти го е усетил. Разказът е там, стои и чака да го разгърнем между думите ти. Всичко на три реда. Продължавай да ни радваш с таланта си :))))

Анонимен каза...

хахахаха!!! не всеки може да преглътне забележки и критика. Само големите могат.

Анонимен каза...

Совичка ако иска може да резне само анонимките, но тя явно не иска. Може би и липсват предразсъдъците, поздравления за което. Ще резне всички. Та анонимките надали са причина за резването и на останалите. Може би това, че коментарите на всезнаещите неанонимни в общи линии се повтарят и в един момент стават банални. Дори остроумните нападки към така омразните анонимни станаха банални. Понеже на умните и остроумните явно не им достига, се коментираха повече анонимките отколкото публикациите. При този офтопик ...

Късно е да се извиняваш Морти, свирено :) ще се наложи да търсиш друг форум където да блестиш с пълна сила :) ... ясно, знам си, не се напрягай, прочети първата част пак, ако си я забравил :) да злорадствам. Мразя хора с предразсъдъци.

morrt каза...

Явно там ти е силата - да мразиш.
Въпреки това - извинявай.
:)

Анонимен каза...

Имаш женския навик да приписваш на другите собствените си недъзи, като мислиш, че по този начин ще се скриеш. Но няма значение, никому ненужен офтопик е това ... :-)

Arktika каза...

Забравих ли да спомена ? Освен възхищението пред таланта на совичка, исках да напиша и още нещо Морт- ти си пич :)))))и имено поради това субектите те обграждат , та дори и заядливо :)))

Анонимен каза...

Ееех, кофти Марте, кофти. Лоша работа. Това не биваше да го пишеш, познай защо :)))) почти не е за вярване че си жена, ако си де :))

Arktika каза...

Совичка смята да изключва коментарите.Сега се е паднало да пиша какво мисля. :) И това , последното, относно пола ми , ще го пренебрегна :)))не ми се спори за глупости. Марта - фен-ка на Совичка и Морт.

Анонимен каза...

Пиши, пиши :)))

Анонимен каза...

ее, ама morrt ни е писнал на всички с натрапчивостта си, с "дълбокомисления си", префърцунен коментар на всичко и всички, с изключително инфантилното (и вероятно свързано с някаква дълбоко скрита, имплицитна душевна импотентност) желание винаги той да каже последната дума и неприятния навик да дава "детайлните си, псиологически оценки" на това или онова, сякаш някой го е грижа за неговото одобрение.

Морти, приятелю, пробвай да излезеш някъде, да намериш някоя мацка и да опиташ да стигнеш с нея до някакво (душевно, физическо - за каквото там ти стигнат силиците!) съешаване и стига моля ти се пръска умнотии из световното интернет пространство! НА ВСИЧКИ ВЕЧЕ УЖАСНО НИ ДОТЕГНАААА!:):):)

Леле, ако всички мъже са такива докачливи, философстващи, скучновати злобари на дребно, които по цял ден щракат на компютъра и си търсят полета за изява - на къде отива светът, чудя се аз, уважаеми!!!

Анонимен каза...

ще ме извините, че ви занимах всички с тая иначе толкова семпла и незаслужаваща кой знае какъв коментар персона - MORRT! ай, със здраве!:)

Анонимен каза...

Nice try :))

Анонимен каза...

otkade tolkoz zloba?

Arktika каза...

И аз това им се чудя.Злоба на ента. Салемски събор са си направили и са сложили Морт в казана.

Анонимен каза...

Това и аз се питам вече доста време, откъде таз злоба? Сляпа злоба. Уж интелигентни хора регнатите, пък анонимните не знам какви. Вместо да уважат труда и таланта на автора (мисля ясно е как), някои предпочитат да глозгат анонимните. Каква ли гнъз не се изсипа, професионална, непрофесионална. То не бяха перачи, не бяха робко ръце. Психологисти всякакви. Сеир. Явно не им стига за по-различен коментар от 'благодаря' или 'браво' ... но искат да вземат участие, да се покажат. Някои стигнаха до там, че сравниха 'таланта' на форумните хитреци с този автора. А Морт по собствена воля е в центъра на вниманието. Никой не го натиска. Харесва му и уж анонимните са виновни. За това че на автора не му е затрябвал душевния боклук на регнати и нерегнати никой не помисли нали? А Морти, кажи 'пич', знаеше как и можеше нали, но предпочете да се правиш на мъж? :) ( ... следва остроумието на Морти + настъпване по предполагаемия мазол, ритник между краката и т.н.)

И не се заблуждавайте. Ако някои има авторитет в този блог това е именно Совичка. И не само, админ права, познанията също. Практикуващ психолог. С минимални усилия от нейна страна офтопика щеше да секне. Тя можеше и знаеше че може .... , но ви остави да хитреете :)

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) каза...

авторката май поиска тишина всъщност...

Анонимен каза...

da be nie treva pasem i ne razbirame kogato si pi6e6 sami4ka laf da stava

Arktika каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Ако си на това мнение - уважи желанието и. Вие претендирате да уважавате авторката повече от мен нали? Аз съм само анонимен. Аз съм лошия. Като такъв, мога да си позволя да пиша, нямам какво да губя. Проблясък? Хайде де! Не, нямате избор. Никога не сте имали.

Videlicet G. каза...

Аз мисля, че този блог е перфектният социално-психологически експеримент:в мрежата се появява нещо качествено на фона на купищата посредствени писания, нещо толкова качествено, което по мое мнение заслужава да е само на хартия. И хората, дебнещи по едни или други причини стойностните публикации, намират тук удовлетворение на една потребност.Задоволяват я, нахранват се и се усмихват; на други им присяда и се задавят..и някъде между редовете бързат да изплюят онази малка българска злоба..Не забравяйте, критик на един творец може да бъде само по-добрият от него.
Совичке, поздравления за целия този прекрасен социален онлайн смут, за това, че задоволи и създаде потребност от качество у четящите, за играта, в която безшумно ни увлече;)Пиши заради себе си, бъди здрава и се забавлявай..
искрени поздрави
Неда

shentov каза...

хареса ми.
но се замислих, че досега бях убеден, че поезията не генерира толкова коментари (поставена в блог-среда) съдейки по собствения си блог.
е, не съм бил прав.
ще се радвам да чуя мнение, ако някой ден минеш натам (само натискаш в/у името ми).

drive like

vlad каза...

Цвети - пушиш ли?
Ако не, още по-хубаво от което. Логично всъщност.
Ако пък да,
аз правя такива камерни рубрики:
избрано от цигарените кутии
...писано върху пожеланията за импотентност, рак и риби върху белите дробове и въглеродни оксиди и баркодове (лошо че започнаха да правят доста от fav. в тъмни кутии)
---
Няма да повярваш след малко редакция колко съвсем не си личи че някои от началата и краищата им отстоят един от друг месеци, случвало се е - и години.

Харесват ми колоратурните спомени.
Точици по стаите мебелите кожата.

viv каза...

Привет от Pittsburgh,US! Чета те отдавна. В началото бяха няколко архивчета, а после неусетно се улавям, че проверявам блога ти почти на дейли бейсис :) Пишеш стархотно! Коментарите изтрий, но не спирай да пишеш!Тръпката в очакването е голяма, но по-голямо е удоволствието да надничам зад думите ти!
Успех!
Viv

Анонимен каза...

Verno e Viv predpolagam ne samo za teb kakto i za mem blog4eto se e prev1rnalo kato navik,bolest,SPINA vglavata ni.vsqka sutrin dokato si 4akam metroto prepro4itam statiite I komentarite,imama si navika da si preglejdam 3bloga,po6tata I novinite v BG.
Sovi4ka karai v sa6tiqt duh,radvaini a tvoita nagrada e kompetentnite komentari na vserazbira6tata ni naciq i kritci.
podpis-edin ot nejelanite anonimni

Анонимен каза...

trola se izgubi. lainata li se svar6iha ili se zadavi? morrt mlakna i sega niama po kogo da pliue.

Анонимен каза...

Аз пък се радвам, че няма да има коментари. Ако на някой му харесва писането на sovichka - чете, следи и блога, радва се, ако иска праща мейл на авторката и толкова. Ако не му харесва - не чете редовно. Но не виждам защо всеки държи да си изкаже мнението, и понеже е в интернет - категорично мнение в повечето случаи. Това явно е национален проблем - на приказки всички (при това 90 % анонимни) са силни, на дела - не е точно така. Иначе нямаше да сме такава държава.
Сигурен съм, че повечето хора, които коментират тук, са под 30-35 г. и не са учители/литературоведи/писатели. Което (според мен) ще рече, че нямат достатъчен опит да коментират художествените качества на дадена творба, а по-скоро чувстват по някакъв начин писането на Sovichka, и поощряват или критикуват с общи приказки(вкл. и аз). Това не е конструктивната критика, която (пак според мен) помага на писателя, и затова се радвам в края на краищата, че sovicka за известно време ще спре коментарите.

А, също така Анонимната, която заяде morrt може и да е допринесла за това решение, за което я поздравявам (ако е така и ако не е така също ;) )

Анонимен каза...

Празни приказки. В последните тридесет коментара има точно три, които коментират написаното в поста, а останалите коментират коментарите.
Смешно и тъжно.

Анонимен каза...

Пак аз. Забравих да кажа, че ми е все тая дали ще спрат коментарите заради анонимната злобарка, заради "оригиналния" морт или заради останалия брум. Тишината е приятна.

shentov каза...

[offtopic] "брум"-ът е хубаво нещо, особено в noise музиката [/offtopic]

Анонимен каза...

Хубаво е.
ON Saturday.

Cheers.

Анонимен каза...

Поредното духовно удоволствие, което ни поднасяш:)

plamenj каза...

Този месец ще има ли постинг?

И как ше се казва "КЪЩИЧКИ НА КОМЕНТИРАЩИ"? ;-)

Анонимен каза...

Алоооу , нощната птица. "Чукам, влизам и все няма никой нов в заведенето". Какво твориш? Пада ми нивото на душевна удовлетвореност и се надявах да заредя тук. Айде не бъди лоша и поствай.

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) каза...

нещо ме кара да мисля, че днес ще има нов пост :)

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) каза...

объркал съм се :(

Le_Grand_Elf каза...

Липса... при това голяма,
усеща се, при това силно!

...

Анонимен каза...

Оставете момичето на мира де...Не е ли очевидно от поста, че не й е до писане...
Нека се поразмине малко...

Анонимен каза...

A na moita ov4a koja kakvo li 6te otiva,trofei ot lopatar na 4eloto mi

Анонимен каза...

защо не:)