19 декември 2008 г.

0 на 0

_____________

В един дървен сандък, някъде под избата на съзнанието ми, крия всичките си криви качества, а освен това - два чифта параноя, невроза и няколко вида сезонни депресии. От седмица насам някой от тях е намерил ключа, отворил е катинара, докато съм спяла, и сега всички се забавляват в главата ми. Оттогава не мога да спя. Вместо това предпочитам да шофирам. В такива състояния винаги помага. Карам със 180 км/ч, все едно се опитвам да им избягам някъде по пътя. От скоростта няма да успеят да ме настигнат и ще измръзнат там в студа - на тъмно и мокро. Нещастници!

Магистралата свършва и виждам огромна зелена табела "София". След по-малко от 10 минути паркирам колата пред блока. Ослушвам се - в главата ми е тихо. Най-накрая! И точно преди да въздъхна с облекчение, на таблото лампата за маслото светва в червено. Аз съм го сменила преди месец и няма причина да премигва в този кървав цвят. В главата ми малкото неприятно дяволче започва да сменя табелки - теч на масло, двигател, колянов вал, основен ремонт на главината. После ми показва ценоразписа - 2000 лева, 3500 лева, 5000 лева.
Лампата продължава да си свети, без въобще да й дреме. Просто си има проблем и крещи в тишината, а ехото се удря в мозъка ми и пак превърта ценоразписа. Шибаната лампичка мига на червено, сякаш напук, а аз от опит знам, че това е второто най-лошо нещо, което може да се случи с колата ми. Първото е челен удар в стълб. Поглеждам нагоре и разпервам ръце.

- Добре, какво още можеш да ми причиниш, а? Какво? Колко още трябва да понеса?

Напоследък често си говоря с него. Затварям вратата на колата и телефонът ми звъни - Бившият. Окей, окей, можело да стане и по-зле. Винаги може. Не знам кой е този Мърфи, но е трябвало да умре от инфаркт, преди да измисли тъпите си закони. Оглеждам се объркано и не знам какво да правя. Оставям телефона на капака на колата и той също започва да вибрира. Целият автомобил се тресе и се превръща в огромна трепереща слушалка. Онзи отгоре съвсем се е ядосал. Сега седи в небесното си царство и се наслаждава на собствената си игра. Поставил е пешката си пред моя цар и се чуди как ще изляза от ситуацията. Къде ще се скрия, на кое квадратче ще избягам. Естествено, на погрешното. Вдигам телефона.

- Ало.
- Кате!
- Привет!
- Здрасти! Аз съм в Непал. Тук е супер! Обикалям вече 1 месец, но ми писна и след 2 дни се прибирам.
- Браво на теб!
- Ти как си? Още ли си толкова руса?
- Аха.
- Блондинка гадна!
- Еми...
- Иначе как си?
- Затънала в сезонното си социопатно състояние.
- Аха. Добре, като се върна, ще говорим. Купил съм ти подарък.
- Аз обичам подаръците.
- Знам.
- Окей. До скоро и лек път на обратно!
- До скоро!

Затварям и се замислям. Докато аз хвърча бясно около немската си кола и преглеждам мазното й като соев сос масло, той обикаля хималайски кътчета и яде бял ориз в купичка. Не мисли за течове, пари, ремонти. Аз съм на единия край на планетата, а той - на хиляди километри от мен. На високо, на чисто, на безпроблемно пътешествие към самия себе си, в което оставаш само с купичката ориз. Едно на нула за него. Винаги сме били на различни планети.
Три дни по-късно седя отново в колата си. Лампичката за маслото вече не свети, но тази в главата ми - да. Пак ще го видя, пак след толкова месеци, но онова наше пак никога не трябва да се повтаря. Пък и не би могло. Той си има приятелка, аз нямам никой. Две на нула за него. Мразя я тая шибана игра. Винаги той я печели.

Чудя се дали ще я доведе. По-добре не. Не искам да знам нищо, свързано с нея - как се казва, колко е дълга косата й, как мирише и какво мило име му е измислила, за да го нарича с него, след като правят секс и преди да заспят. Предпочитам да остане момичето X, което ме задраска от неговия списък. Нищо повече.

Чакам го пред работата му и превъртам станциите на радиото. Още преди да се е появил, знам какво ще ми подари - гердан или колие. Имам по едно от Италия, Непал, Рио де Жанейро, Гърция, въобще от всяко място, на което е бил. По Jazz FM звучи Sade. Sade е добре. Поглеждам часовника - 21:21. Винаги намирам нещо дяволско в това съвпадение.
Тъкмо се замислям за ада и той излиза иззад стъклената врата на офиса си. Едва успявам да го видя от голямата му усмивка. Той е 32 броя перфектно бели, подредени зъби, смъкнати дънки и кецове. Всичко това влиза в колата ми и ме целува. Странно, но ми се вижда остарял. Говори някакви неща, изсипва ги с камиони пред мен и се смее. Смее се много. Аз само се усмихвам. Когато губиш играта, поне трябва да проявиш малко достойнство.

4 рома по-късно в ресторанта се смея и аз. За няколко часа вече сме направили антология на нашата връзка. Как той заспиваше винаги когато гледахме филм, а аз го събуждах със скандали. Как аз разхвърлях дрехите си из цялата му къща и той ме посрещаше със скандали. За секса, който правихме в склада на Седемте рилски езера, докато на главите ни падаха ски и сноуборд автомати. За тройката, която всяка вечер планирахме, но накрая винаги се прибирахме двамата сами.
Говорим си за нашето минало, а то изглежда толкова далечно, че е като избледняла пътна табела, която отдавна не води до никъде. Нашата пътна табела, която аз толкова обичам, че при всеки удобен случай я бърша от прах и се опитвам да издълбая в ламарината заличените от времето букви.

Едно жълто такси по-късно и няколко нелепи разговора между диспечерката и шофьора ние сме в неговия апартамент. Там винаги има още ром и много от неговата музика, която преди не можех да понасям. Обичам го това място! Той ми подава малка шарена кесийка и в нея откривам гердан от мъниста, който пазел собственика си от лошите енергии. Винаги е вярвал в тези неща. Целувам го.

Наоколо няма и помен от друга жена. Не се получи просто, казва ми той и свива рамене. Вместо това в стаята са пръснати предмети, които съм му подарявала за всеки празник - голяма дървена статуя от индийски магазин; ракитова лампа с преплетени в нея пръчки, стърчащи навсякъде; черно-бяла моя снимка в паспарту, на която съм гола и с отрязана глава. Точно в този момент осъзнавам, че колкото и месеци да не съм идвала, аз през цялото време съм била тук. С подаръците, снимките, спомените, недоизказаните неща.
Изведнъж ми става мило и уютно и явно при него протичат същите процеси, защото се навежда и ме целува. Усещам миризмата му - познатата, любимата, изстраданата. В първия момент се разтварям във въздуха на хиляди любвеобилни парченца, а после червената лампа светва в главата ми. Сирени вият и сигнализират тревога. Малкият ми мозък обявява аварийно положение. Теч на масло! Проклетото дяволче започва да сменя табели - 5 дни рев, 2 месеца депресия, 100 години самота. Отдръпвам се и го поглеждам.

- Какво правиш?
- Целунах те.
- Да, виждам. Обаче ние сме били вече там и това не трябва да се повтаря!
- Добре, тогава. Няма.
- Знаеш, че много те обичам, но просто не мога да се върна там.
- Ще бъде както кажеш, спокойно.
- Окей!

Лягаме двамата, гушнати в леглото. Той е чисто гол, а аз оставам по моите бели боксерки с кичозен златен ангел отпред. Какво ли съм си мислела, когато съм ги купувала? Със сигурност не съм подозирала, че ще се окажа в тази ситуация. Навън е тихо и тъмно, а препиканото улично осветление хвърля глуха светлина из къщата. Той заспива почти веднага, а аз оставам да разглеждам правоъгълните шарки, които се образуват по стената.

Лежа до най-любимия си мъж, прегърнала съм го полугола, но няма да правим секс. Не и този път. Тази вечер го губя като любовник, за да го спечеля на сутринта като приятел. Имам чувството, че сме преминали на съвсем ново ниво. Сякаш съм превъртяла първата част на "Супер Марио", преборила съм се с миризливото огромно чудовище, което пази портата, и съм отишла на второ ниво. А там е ведро и слънчево. По артериите на апартамента му тече спокойствие. 0 на 0 за двамата и край на игрите, обещавам си аз. После съм заспала.

113 коментара:

Nadia каза...

Gut. Sehr gut! :-) Харесва ми, както винаги.
Ще има ли част 2 този път или да започвам да философствам?
Искам да те питам, в тези неща има ли наистина второ ниво? А на другия ден, когато се събудиш до него и той мирише все така подлудяващо? А на по-следващия ден, когато пиете някъде ром/кафе/каквото-там-пиете и пак се озовете в апартамента му. А следващия път, когато той те целуне? Когато почнеш сама да си измисляш доводи защо това да сте заедно още веднъж, поне само веднъж - така по приятелски, не е толкова опасно-страстно-ужасно колкото ти е изглеждало първият път?
Или все пак второ ниво съществува и аз просто никога не съм успявала да превъртя играта докрай.

Erbabic каза...

как би изреждало 2 на 2... :)?

ех такъв е живота на любовта, по-добре приятел за дълго отколкото любовник за една-две нощи... или?

Анонимен каза...

"Вместо това предпочитам да шофирам. В такива състояния винаги помага. Карам със 180 км/ч, все едно се опитвам да им избягам някъде по пътя..."

Страхотно. Похвално даже !

http://www.dnes.bg/article.php?id=55392

http://www.youtube.com/watch?v=JScH_5dSKzw

me каза...

винаги съм се чудела дали това "да си останем приятели " в действителност съществува ..тук при мен абсолютно не...

Bloodymirova каза...

Cherish the day...

http://www.youtube.com/watch?v=9aBAMnIUi8Y&feature=related

Мдам, трудно се играе тая игра. По-скоро нещо средно между Супер Марио и руска рулетка.

morrt каза...

Бил съм там, на мястото на Катя, играейки същата игра. Загубих. На сутринта загубих. Предадох се.
Сега, след толкова години, дори не зная къде е.
Но ако се появи иззад ъгъла и ме погледне ЕЙ ТАКА, вероятно пак ще заприпкам като кученце. За което, вероятно, се мразя. Няма червени лампи, няма дори светофари, които да ме спрат. Аз обичам!
Който не е минал по тази пътека, никога няма да разбере. А който е минал, няма нужда от повече обяснения.
------------------------
Някак, очаквах по-"предколедно" настроение от поста ти. По подразбиране от Коледата и чудесата, свързани с нея.
Не, че съм разочарован, не. Но след седмицата, която имах, очаквах...
Какво, всъщност, очаквах, а?
ЦВЕТя, фанфари, лИбоФ?
И аз не знам.

Я, утре, на трезва глава, да си проверя маслото. Че вместо да го долея, вече десета година се чудя кога(мамка му!) ще блокира двигателя?!


Весела Коледа!
Бъди здрава!

vlad каза...

bullseye --

а и какво по-празнично от това, да постигнеш компромис - но не на цената на пълната загуба: заради хора, човеци и личности, които просто така, не могат да бъдат... хм, изтъркани - във който (компромиса) да вярваш...

---
ново начало. точно за края на сезона е...

Анонимен каза...

"Карам със 180 км/ч, все едно се опитвам да им избягам някъде по пътя..."

Мдаа, така има доста голяма вероятност да им избягаш. Завинаги.

Па каза...

тая игра sucks

Dixi каза...

Харесва ми как добре играеш с думите и докосваш, и гъделичкаш и драштиш с тях....понякога до кръв, страшно много ми харесва да чета всичко от теб! А за играта- да аз я играх почти 3 години докато я превъртя, но сега съм с 2:0 напред, с моето дете /което обожавам/ и с баща му /който много обичам/. Живот...

Анонимен каза...

Страхотно!Тая игра не е за всеки, ама който може да я играе, рано или късно стига до тоя момент. Не че ми е най-любимият, ама наистина е уютен:)

Поздрави и много топли и усмихнати празници ти желая:)

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) каза...

абе ЖИВЕЙТЕ БЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!

мъдрия лешояд от Ледена епоха

Анонимен каза...

Най-любимото ми е когато пишеш за него ...

flummo

sovichka каза...

Nadia, ама стига с тия втори части :^))
на по-следващия ден Катя ми каза, че пак било същото. това с "така само по приятелски" вече го била минала десетки пъти и знае да не ходи там. общо взето за 5 години всичко е минало.

emin bei, знам ли и аз... всичко е индивидуално. както казваше един мой професор по психология - сега ще ви издам най-важната рецепта във вашата практика - рецепта няма.

jamalka, на мен не ми се е получавало. оставаме познати. но понякога има и по едно мило, любимо изключение :^))

morrt, че то си е предколедно - имаме подаръци, любов, едно чудо и хепиенд на финала. ти какво искаш повече?... лакомийо!

vlad :^))

MGP, благодаря! ти не си превъртяла, а направо си пренаписала играта. :^))

Лора :^)) уютен и най-вече спокоен. и е супер, ако точно в този момент имаш нужда точно от това. найнакрая на някого да му се получи Коледа :^))
хубави празници и за теб!

Анонимен каза...

Началото ми заприлича на "Бог знае", а края - на мене си.
Както каза и анонимника по-горе, обичам като пишеш за него и за любов.
Браво!

plamenj каза...

* Едуард А. Мърфи умира на 72 години на 17.07.1990 ;-)

Nadia каза...

Sovichka, в такъв случай мога само да се възхищавам на Катя..
Нали ще й предадеш весели празници от мен! :-)

go! каза...

толкова разумно звучи,Супер Марионистично и кротко. аз много го харесах. така стават понякога нещата. обаче глей сега - нема драматизми нема кръв по мокета и само шепа коментари...

sovichka каза...

Nadia :^)) мерси, ще предам!

go!, няма щастие в щастието на другите, а :^))

CBET каза...

Я да си видя маслото :)!

Весели празници на всички!!!

Анонимен каза...

Много може да се коментира, но не искам да правя микроблог в коментарите. Засега само ще кажа "Ебаси явно трябва да минат 5 години, за да бъдем само приятели и пак не си защитен от болката". Трябва да го осмисля още ....

Харесава ми, че вадиш собствените ми мисли на показ. По-лесно ми е да се ориентирам, но не ми прави живота по-лесен.

Пак ми хареса :)

И ще те цитирам. "Ромен Гари - заради сравненията". Не знам от него ли си се учила, но добре се справяш :)

Анонимен каза...

Абе хора, вие тука сте като някаква секта бе! Превъзнасяте се с фанатична радост в опит да прехвалите неща, които по съществото си са съвсем обикновени, тривиални разказчета - такава история може да разкаже всяка втора жена с що годе нормален социален живот и няколко бивши гаджета зад гърба си! И се умилявате до безкрай колко талант трябвало, че да се сътвори подобна "уникална и проникновена" изповед! Вестник "Лична драма" пасти да яде пред това тук... Че вие нямате ли си собствени спомени, че да плезите език в телешко възклицание пред чуждите?!

morrt каза...

Ще си позволя да те коригирам леко.
Това, че "всяка втора жена с що годе нормален социален живот и няколко бивши гаджета зад гърба си", е преживяла(преживява) такива или подобни истории, не я прави добър разказвач.
Нали?
И ти вероятно не си седнал(а) да опишеш своите или нечии преживявания.
Нали?
Защото ако беше, ние, малката секта любители на кратки драми, досега да сме те налазили и да те превъзнасяме и теб.

Ако не ти харесва, просто не идвай тук. Не идвай и на петъчните сбирки, където се държим за ръце и плачем групово в "ла минор". Не си прави татуировка като нас, с образа на Катя в естествен ръст.
В мрежата е пълно с места, отговарящи на твоите критерии и потребности. Те само чакат да ги откриеш.
На добър час.
Весели празници.



Секретар на партийната организация
"Веселото Катенце"

подпис...не се чете

Анонимен каза...

много готин отговор на morrt, разсмя ме!:) наистина добро!!!:):):) весели празници!

sovichka каза...

morrt... приятелю :^))
не съм ти казвала, но много уважавам чувството ти за хумор.

усмихнати празници на всички!

Анонимен каза...

Всяка втора жена!!! Бе ти жени срещал ли си скоро или си от късметлиите, които нямат позбати жени с никакви истински ценности, чиито разкази биха прозвучали ето така.

"Оня ден пак се видяхме с бившия и са напихме като свине. Той си направи думата да му пусна и ми се търка цяла вечер в задника, ама не го огря. След като ме заряза заради онази пачавра, ко си мисли? Че ще ме изведе, ще ме почерпи и пак ша му дам както преди ли? Докато не ме поглези както аз искам ще кара на ръчно пране. Друг път да си помисли дали ще ми прави номера .... и т.н."

Нещо такова ще е. А дори жените, които не са в тази категория, надали биха успели толкова образно да пресъздадат действителността. Не знам Совата с какво се занимава, за да си изкарва парите, но определно не всеки човек би успял да пресъздаде случващото се на всички нас в живота. На мене ми харесва как ме кара да се чувствам, макар че, повярвай ми не преливам от щастия като чета написаното. Повече ме боли. Но това, че успява да се докосне до сърцето на читателите, я прави толкова добър писател. Както беше във вица "Чукча читател, чукче не писател". И затова ние чукчите сме се събрали край огъня и слушаме приказки за ЧОВЕКА и цъкаме с език :) Пък който е надраснил времето за тия приказки, да ходи да чете друго.

Анонимен каза...

Brao mort,pozdrav ot o6te edin sektant,koito nemu ponasq da se iznasq

Podpis...N sektant

Анонимен каза...

Весели празници!
Творческата магия да не те напуска!
Здраве и попътен вятър!
Светла

Анонимен каза...

този разказ 0 на 0 е страхотен..искам да кажа поне за мен , понеже ме уцели в един странен период от живота ми и ме накара отново да дишам свободно.. да се чуствам жив отново и да се кефя на факта , че има още любов и секс под небето.. не знам какво си мислиш като ги пишеш тези разкази ,ама от тях лъха толкова на секс, на свобода и на авантюра , че просто нямам думи..
супер с забавлявах ..струваш ми се доста интереен човек.

иво

Анонимен каза...

Весела Коледа на теб Кате и на всичките ти почитатели :) Приятно прекарване на празниците :)

Анонимен каза...

моррти, абсолютно съм съгласна с теб!! Всеки, който не може да опише преживяванията си поне като совичка, е пълен идиот. Или поне кръгъл. Не е за вярване колко малоумни са налазили по Интернет.

morrt каза...

@Анонимен последен

Аз, всъщност само казвах, че ми харесва как пише sovichka.
Избягвам да коментирам онези, които не са ми по вкуса, защото всеки от нас е "специалист" и "много можещ", когато става дума за негативизъм и критика.
Нека се опитаме да бъдем позитивни. Да гледаме на живота от хубавата му страна. Винаги има такава!
На теория е лесно, но на практика не е толкова.
Весела Нова Година!
Бъдете здрави!

sovichka каза...

Светла, благодаря! да ти се връща тъпкано и двойно. весело посрещане на 2009!

иво, благодаря и на теб! пожелавам ти много от любимите ти свобода, любов и секс под небето или там, където празнуваш довечера. усмивки!

Mitko, веселко и за теб и много усмихнато! :^))

morrt, с подаръците нищо не направихме, обаче ти изпращам ейй толкова (разперва ръцете си по хоризонтала) усмивки, положителни емоции и весело настроение.

поздрави на всички и много любими хора довечера и през цялата година пожелавам!

Анонимен каза...

Съгласна съм за специалистите и позитивното мислене, но все пак ... малко търпимост към смъртните, макар и явно несъвършени...? Когато си по-силен е лесно да удряш, но както вече знаем насилието не е решение. Или поне искаме да го вярваме. Ако се зачетеш по коментарите на предишните публикации, няма как да не забележиш, че си един от малкото които обичат да нападат. Хумор, както Совичка го нарича. Доставя ли ти удоволствие да мачкаш някого макар и 'хумористично'?

Честита Нова Година на всички, карайте се по-малко и се обичайте повече :-)

morrt каза...

Ами, само заради теб прегледах всички коментари. Всички коментари, не само моите. На всички постове. Отново.
И съм на мнение, че не съм нападнал никого, освен в случаите, когато съм бил поименно провокиран. Независимо от факта, че обичам да нападам.
Мачкането на много неща ми доставя удоволствие, независимо от това как го наричат хората. Хумористично?
Не! По-скоро бих го нарекъл "еротично".
Ако тази еротика не ти доставя удоволствие, разрешавам ти(великодушно, от позицията на явен автократ) да не ми предлагаш брак. Смятам, че ще го преживея. Трудно е, но смятам поне да опитам.


Честита Нова Година!
Бъдете здрави...


...за да носите на мачкане!

Анонимен каза...

О, Ваше Величие, благодаря Ви за усилията! Вярвам в чистите Ви намерения. Но уви, недостойна съм за Вас. Моля Ви, опитайте на всяка цена! Форума не би бил същия без Вашата еротика. Вие сте Мъжа на форума! Мъж на място или по-точно там където му е мястото.

morrt каза...

Смятам да използвам тридесет и шест годишния си опит в общуването с жени, за да ти отговоря:

Да, мамо. Добре, мамо. Вече ще бъда послушен. Няма да правя така.

Скъпа, не бях прав. Съжалявам, сбърках. Момент на слабост, който няма да се повтори. Извинявай. Прости ми.


Отново специалист-познавач на човешката душа. И отново анонимен. Този път поне грамотен.
За да общуваме по-лесно и за да мога да те различавам в тълпата анонимни, мисля да те нарека някак.
Ще те нарека ДОЗО("моля", "ако обичате"/яп.) -
Доброволен
Обществен
Защитник на
Онеправданите.
Според мен - точно на място.
Давай да видим какво си ми приготвила сега. Бой с пръчки? Подрязване на крилЦата? Навиране в миша дупка? Същата онази, от която съм изпълзял?

С много топли чувства.
morrt

P.S.
Някак познато ми звучиш - построяка на мислите, пунктуация...
"Има нещо гнило в Дания."

Анонимен каза...

Хахахах, абе, хора вие яко сте се задъвкали тука! Какво стана с милите думи, мнооооогото усмивки, ромонът от потоците хвалебствия по адрес на скъпата на сърцата ни, най-умна и велика сред великите и най-мъдра сред хвъркатите сова?
А ти, Morrt, ще те нарека "KELESH" (иде от келтски, осзаначава "онзи, който винаги си тръгва сам. Ще ти поясня, защото сякаш in vivo виждам как веждичките ти отскачат с изненада нагоре - ти си тъкмо онзи, дето е мноооого остроумен и мъдър, всички му се смеят и му казват колко е забавен, но после никой го не ще вкъщи за по-дълго, щото остроумието му почва да нагарча...), честит ти 37-и самотен рожден ден (когато и да е), като духнеш еротично свещичките, ела пак да драснеш некой и друг ред тука, не вярвам да имаш някоя кой знае каква важна работа... Още само 2-3 коментара ти остават и ще получиш почетния приз "Санчо Панса" на Совичката, знайш ли що народ се бори за тая най-свидна награда?

p.s. Някак познато ми звучиш, да не си ти онзи, дето го отрязах вчера? Ако не си, ще прощаваш, заблудих се по отчаяната ти пунктуация...:)

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

morrt, теб пък все те налазват разни готини женски анонимни :[

morrt каза...

По-скоро "разни", отколкото "готини".
Гледаш ли как хапе? Все едно съм си вкъщи...

Та, както вече казах - така е, права си. Извинявай и съжалявам. И т.н.
А относно приза - вече съм го взел. Да ми е дружка в дългите, самотни нощи по пътя към ада.


С още по-топли чувства.
morrt

Анонимен каза...

Пътят към ада бил постлан с добри намерения - ББХАХХХАХАХАХАААААА!!!!
Това е една от най-известните сентенции в света - всеки я знае. Сигурно е измислена от някой злонамерен човек, който се е бил запътил право към рая :D
Бе що се драчите бе (ве)?

Анонимен каза...

Sovichka tozi razkaz e varha, no njama li da napishesh i oste nesto novo.. Az pone chakam s netarpenie.. .

I

Анонимен каза...

0:0 е резултат, който води до продължения:)

go! каза...

има снег деца
заебете ги тия компютри

Анонимен каза...

нощната птица се изкуби неиде по WEB трасето :(((((

morrt каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Nadia каза...

Sovichka се изгуби някъде, а аз проверявам ли проверявам за нови публикации всекидневно :-/ И не само аз, сигурна съм.
Кога ще ни зарадваш? Чакаме те с нетърпение.

Анонимен каза...

ха спрете се с туй свежо бе!

Анонимен каза...

Познато до болка - някакво дежа ву - все едно се познаваме от друг живот. да е жива и здрава АННА че е сложила линк към блога ти!
Бобик

Spell каза...

Мога да направя заклинание от ваше име относно връзка, финансово положение, бъдещи събития или каквото е важно за вас. Имам силата и аз използвам властта. Мога да променя пътя на вашата съдба. Свържете се с мен и аз ще ви заклинание. Кажи ми какво искаш и ще върша работата си. Дали някой или нещо, което искате да имате? Искате ли богатство или щастие, или приятел E.T.C.
+918 147 834 968.
Имейл: cheifoduduwa@hotmail.com
Cheif Oduduwa
https://cheifoduduwa.wixsite.com/spell

Steve Mills каза...

Честита Нова Година Всеки, името ми е Синтия, искам да споделям добрата новина от живота си, за това как съм си върнал съпруга, разведен съм със съпруга си от 7 години и страдам сам със сина си исках го обратно, но знам, че може да ми помогне, Миналата седмица видях коментар в интернет от един мъж, който казваше на хората как той е върнал съпруга си с помощта на заклинателя, наричан д-р Огунделе, трябваше спешно да се свържа със заклинателя. да ми помогне и той ми отговори и ми каза, че ще ми помогне и съпругът ми ще се върне обратно и ще ме обича само за 24 часа. Мислех, че е за шега, защото вече 7 години не сме виждали и не сме говорили помежду си, защото имам нужда от съпруга си и трябва да му вярвам и го помолих да ми помогне. в продължение на 7 години ми се обадиха в рамките на 24 часа и ме помоли да му простя, след като го заклинаха? Този човек е мощен, нямах друг начин да го оценя, казах му, че ще споделя името му в интернет и по радиостанциите, за да могат хората да търсят неговата помощ, споделям историята си, защото искам всеки, който се нуждае от помощ, да се свърже Той, така че за всеки, който се нуждае от някаква помощ, за да върне бившия си любовник или някакви житейски проблеми, свържете се с д-р Огунделе днес и той ще ви помогне да ги решите бързо. Тук са неговите данни за контакт. WhatsApp и Viber Чат: +27638836445. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com

Dr Alashira каза...

Помислих си, че Бог ме е забравил да се оженя, тъй като бях подложен на много подигравки от приятели, защото на много от 40 все още съм несемеен ... Прокълнах се, колега в офиса ми ми каза за това, моля ме да го пробвам и направих ... Казах му всичко, което той каза само няколко дни по-късно един мой приятел ми се обади, аз му казах, че съм щастлив да се срещна с него и го направих, преди да разбера, че е свален и се е подготвил за мен .. ако ще се омъжа за него мислех, че това е шега, но не и шега gmail.com WhatsApp +2348034395438 благодаря ...

Dr Alashira каза...

всички, които съм тук, за да споделя моето свидетелство за велик човек, човек на мира и любов на домашен реставратор, казвам се (г-жа Джулиан), имам здравословен проблем (затлъстяване). Като затлъстяване, тежах 176 кг. всичко възможно да се справя с теглото си, но безсмислено "Приех всички начини на чай от китайски чай Липтън, зелен чай дори чай от Австралия и някои свързани хранителни добавки, теглото ми продължава да се увеличава в деня, когато се свързах с много лекари и приятели за помощ, но всички се възползват , Видях свидетелство на човек, който е свободен от (ХИВ) чрез помощта на лекар Алашира и много други свидетелства като дама, която д-р Алашира помага при възстановяването на дома си, казах си, нека да го опитам и се свързах той и аз му казах за състоянието ми, той ми каза, че не трябва да се притеснявам, че състоянието ми няма да остане отново същото. Тогава той ме попита дали вярвам и аз казах: Да, вярвам, той ми каза какво да правя и той каза, че ще изпрати някои билкови неща, които ще взема, ето само няколко дни виждах някои промени, с които билките започнаха работейки мен, започнах да отслабвам, сега тежа 100 кг ,,, тук съм, за да призная добротата на доктор Алашира за страхотната му работа. Обещавам да споделя добрата работа на света за неговата намеса върху моето тегло, можете да изпратете му имейл dr.alashirao1@gmail.com или WhatsApp +2348034395438 моля, повярвайте, че той ще ви помогне във всякакъв вид проблеми с брака, бизнес, богатство на мощност разширяване на пишка и много други имейли dr.alashirao1@gmail.com WhatsApp +2348034395438 .свържете се с него, той ще ви помогне..Благодаря ....

Dr Alashira каза...

Животът ми се разруши, а съпругът ми беше опакован изпратен, 13 години преди, бяхме заедно. Изгубих предишния И какъв безпомощник след толкова много опити по начин, по който съпругът ми се връща в моя. Един ден на работа бях разсеян , като не знаех, че шефът ми се обади, тъй като той седна и ме попита каква е думата, аз му казах и той се усмихна и каза, че това не е проблем. Не разбрах какво означава да кажа, че това е Бивш непроблематизиранBackmyhusband , той каза, че човек използва заклинание, за да си върне съпругата, и тя остави за мъж друг ООН, и сега те са заедно до дата Ипарафраза и СОЦАТ Бивш от CEVA, чувайки шефа ми. Той ми даде имейл адрес от Dr alashi, грижата помогна на съпругата си Назад, не мислех, че тази работа ще работи, но не съм имала грижовна бира да влиза в контакт с думите, по които се грижих за тях, и той поиска моята информация. И МАЙ МУХУСБАНД БЕШЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПРЕДПОЛАГА СПРЕЙ И ИЗПРАЩАХ ПОДРОБНОСТИТЕ, НО СЛЕД ДВЕ ДНИ, МОЯТА МАМКА ИЗВЪНРИВА МА, ЧЕ МОЯТ ХУБАНД РЕ ИЗПИТВАНЕ, ЧЕТО МИ ИЗПОЛЗВАХ, тогава не повярвах, защото Бивша САМО Една мечта и аз трябваше да се втурна към мястото на майка ми и КАКВА е най-голямата ми изненада, бивш коленичък съпругът ми ме помоли да ми прости и исках дома на бебето, и тогава Дадох на д-р Алашира разговор с един поглед Внезапно променящ се съпруг И той ме накара да направя яснотата си НАПРАВЕТЕ ХУБАНДИНСКАТА ЛЮБОВ ДО КРАЯ НА СВЕТА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ЗАДЪРЖА ЗА ДРУГА ЖЕНА. ЗА ДА НЕ СЕ МНОГО забавни неща да се правят преди, той щастливо се сблъсква с мен и прави това, което човек трябва да направи за бездомник. МОЛЯ, АКО ИМАТЕ ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕ ... свържете се с д-р alashira e-maildr.alasiro1@gmail.com orWhatsApp +2348034395438 Благодаря ти.

Dr Alashira каза...

Здравейте зрители, тук съм, за да споделя страхотната работа на алашира ... Видях публикация на жена, споделяща своите показания през октомври - 12 - 2018 г., за това как алашира да й помогне да изгради семейството си обратно ... Бях толкова впечатлен, останах много години без това работа .. Нещата бяха толкова груби за мен, кандидатствах за работа в много компания, като че ли нищо не се случва, отколкото видях друга жена да споделя още едно свидетелство, как алашира й помага само за 2 месеца това, което търси от години .Задържах показанията и реших да го ангажирам и му казах всяко нещо, което минавам задълбочено и той каза, че не трябва да се притеснявам, че ще го направи за мен, че трябва да вярвам и да следвам инструкциите му и го направих, вярвам и надявайки се, че ще го направи, след като чух, че е добра работа и животът променя свидетелствата на хората, в началото на 1 месец се свързах с него, получих мейл от Дубай за чужда работа, за която никога не съм кандидатствал, по-късно същата седмица получих обаждане от голяма поръчка за доставка от някой, който никога не съм знаел, бях конфиденциален използвайте, следващата седмица получих работа в лекционерски университет, че кандидатствам за онлайн в Китай, за да преподавам английски. приятелят да отговаря за това .. наистина Алашира е страхотен човек и Бог е изпратен .. три пъти е направил в живота ми ... благодаря д-р alashira..свържете се с него за помощ dr.alashirao1@gmail.comorWhatsApp + 2348034395438 ... .hankfor четене ... Г-жо Джуд коджо ...

Dr Alashira каза...

Здравейте, казвам се Хариет минаваше през статия и разбрах за един мъж, наречен Големият д-р алашира. Страдах от проблеми с раздялата с различни момчета. Трябваше да се свържа със заклинателя. За моя мъж Бен, Бен беше на разстояние мен за друга жена, но аз останах позитивен и вярвам, че бих могъл да го върна и да го накарам да остане. ето и ето Големият Велик алашира ми помогна. Стив и аз се оженим скоро. Голямата Алашира е толкова хубав човек проблем с ареста, благодарение на него и благодаря на Бог за подаръка, който му е даден, ако имате някакъв проблем, свържете се с него на този имейл:

Свържете се с него за следното и вижте страхотната работа на имейла на великия алашира dr.alashirao1@gmail.com whatsap +2348034395438
(1) Ако искате бившия си обратно.
{2} Ако искате да бъдете много успешни
(3) Ако търсите работа
(4) Искате да бъдете повишен в офиса си.
(5) Искате жени / мъже да тичат след вас.
(6) Ако искате дете.
(7) Искаш да си богат.
(8) искате да получите омъжени магии
(9) Премахнете болестта от тялото си магии
(10) Бизнес заклинание
(11) Номери за спечелване на лотария
(12) Върнете изгубената любов дори за да намалите теглото си ..
и много други …… .email dr.alashirao1@gmail.com whatsap +2348034395438

Dr Alashira каза...

My Life Has Been Destroyed And My Husband Packed A Sent, 13 Years Ago, We Were Together.I lost the former AND what a helpless after so many tried by the ways my husband gets back to mine.One day at work, I was distracted , not knowing that my boss called me, so as he sat down and asked me what the word was, I told him and he smiled and said that it was no problem. I did not understand what it means to say imp this a Formerly NoproblemgettingBackmyhusband , he said that they used Spell to get Back His Wife, And She Left For A Man Another UN, And Now They Are Till Date Iparaphrase AND SOCAT Formerly from CEVA hearing my boss.He gave me an emailaddress fromDr alashi, caring aided his wife Back, I didn't think THIS WORK would work, but I didn't have a caring beer coming in contact with the words on I took care of them, And he asked for my information ANDTHAT MYHUSBAND WAS ABLETO PROPOSE TOTAKE THE SPRAY AND SENDED THE DETAILS, BUT AFTER TWO DAYS, MY MOM SOUNDED ME THAT MY HUSBAND RE QUESTED THAT HE WANTED ME Back then, I didn't believe it, because Former ONLY ONE dream and I had to rush to my mother's place and WHAT my biggest surprise, and former Kneeling my husband begged me to forgive me and wanted the baby backhome, thenAnd I gave DR Alashira a conversation at a glance Suddenly changemy husband And he made me my clarity MAKE THE HUSBAND LOVE TO THE END OF THE WORLD, THAT HE WON'T GO FOR A OTHER WOMAN.Now, my husband andI are new TO MAKE NO MUCH fun things to do before, he is happily confronting me and doing what one needs to do about a homeless man.PLEASE, IF YOU NEED HELP..contact Dr alashira e-mail dr.alasiro1@gmail.com orWhatsApp +2348034395438 thank you.

Dr Alashira каза...

Всичко благодарение на бог на д-р Алашира, трябва да се върна, за да оценя изцелението за приемане на язвата от язва. За около пет години бях поразена с много тежка язва. Бях отишла да направя много болници за лечение, всички тоно avail. тази язва ми доставя силна болка в ребрата, когато някога имам пристъпа .. само преди няколко месеца видях свидетелство за жена с диабет, как д-р алашира й помага..и се свързвам с д-р Алашира, след като обясни нещата, д-р алашира ме инструктира какво да правя .. също ми изпрати малко течни билки в малка бутилка, която го изпих с вяра в сърцето си. Откакто го изпих, язвата болка напълно е престанала и съм напълно свободен .. Божи от д-р Алашира възстанови здравето си, аз съм свободен и вече не харча пари за лекарства.Ето защо трябва да благодаря на д-р алашира за е Голяма работа..моля, брат и сестра, можете също да се свържете с него за помощ..dr. alashirao1@gmail.com или +2348034395438 ..

Dr Alashira каза...

All thanks to God of Dr Alashira I have to return to appreciate the healing for taking the plague of ulcer of me.for about five years I had been struck with a very severe ulcer.I had gone to many hospitals for treatment, all tono avail.this ulcer gives me severe pain in my ribs when ever I have the attack..just a few months ago I saw a testimony about a woman with diabetes, how Dr alashira help her..and I contact Dr Alashira after explaining things, Dr alashira instructedme on what to do..he also send me some liquid herbs in a small bottle which i drank it with faith in my heart.ever since i drank it the ulcer pain has completely ceased and i am completely free..God ofDr Alashira has restore my health, I am free and I spend no longer money on medication.that is why I have to give all thanks to Dr alashira for is Great work..please brother and sister you can also contact him for help..dr. alashirao1@gmail.com or +2348034395438 ..

Isabella каза...

Здравейте, казвам се Керис Фрейзър от Тайланд, искам да споделя невероятно преживяване, което имах с всемогъщия д-р Огундейл заклинател, съпругът ми Грег искаше да се раздели с мен и подаде молба за развод, а той беше с друга жена, наистина бях опустошен, плаках ден и нощ всеки ден, разказах на мой приятел за моята ситуация и тя ми каза за мощния колесник за заклинания, наречен д-р Огундейл, чувствах се малко скептично към него, но просто реших да го опитам. всяко нещо, което д-р Огундейл ме помоли да направя, и той ми обеща резултат от 24 часа и на следващата сутрин, когато приключи с заклинанието, за мое най-голямо учудване беше съпругът ми Грег на колене да ме моли да му простя и да го приема обратно и днес заедно сме, толкова съм щастлив, благодарение на д-р Огундейл. Той има силата на всякакъв проблем, той може да ви помогне да се свържете с него чрез: Email: (ogundeletempleofsolution@gmail.com) WhatsApp или Viber Chat: (+27638836445).

Dave Wagner каза...

ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
Дайв Вагнер, срещнах мощен заклинател и психик на име Д-р Огундейл, той е много истински, честен и истински .. Той ми помогна да си върна съпругата, няма лоша или отрицателна енергия. Д-р Огундейл използва бяла Магия и той ми помогна да си върна съпругата, тя работи само за 24 часа ... Жена ми се върна при мен, извини се за напускането и сега отново сме заедно и щастливи от всякога ... Ще насърчавам и препоръчвам всеки, който се нуждае от помощ по какъвто и да е начин, да се свърже с заклинателя и да го помоли за помощ. Д-р Огундейл прави всякакви магии също настрана любовните магии. просто му кажете вашето положение и той ще ви помогне ... можете да се свържете с него на WhatsApp или Viber Chat: +27638836445, Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той е много мощен и надежден.

Анонимен каза...

Казвам се Ингрид Фулсън съм от Съединените щати, почти взех живота си заради съпруга си, който ме напусна и престанах да подбирам обажданията ми, отговаряйки на имейлите и съобщенията ми. Той каза, че вече не ми вярва и си отиде с друга жена, опитах се да го убедя и да го умоля, но той няма да ми повярва или ще ми отговори, докато не се сбихме и се разделихме 9 месеца, след което осъзнавам, че не мога живея без него заради любовта, която имам към него. Опитах всичко възможно да го върна, но не работеха за мен, някои фалшиви колеси за заклинания ме измамиха и си отидох с парите си, докато не попаднах на човек, наречен д-р Огундейл във вестника, той ми помогна да хвърля заклинание и ето съпруга ми се върна след 24 часа, молейки ме за прошка, бях толкова изненадан, че заклинателят като д-р Огундейл все още съществува, казах му, че ще информирам света по свой начин, затова правя това сега. Ако някой тук се нуждае от помощ, с искреност, свържете се с д-р Ogundele днес по WhatsApp или Viber Chat: +27638836445.

Анонимен каза...

ИСТИНСКА ИСТОРИЯ:
моето име е Мери, аз съм от Австрия, искам да кажа на света как получих помощ от този страхотен заклинател, който ме повика да върна съпруга си и заклинанието ми да бъде повишено в моя офис, и днес съм доволен от съпругът ми и животът ми е страхотен, съпругът ми е на 11 години и беше с друга жена, докато страдах от самота, колко болезнено. Днес аз сега съм мениджър на собствената си компания и бившият ми съпруг се върна при мен с молба да му простя за д-р Санго, получих онлайн информацията му за контакт от друга жена, която също сподели своите показания. Ще споделя своята добра работа в интернет, за да разкажа историята на радиото, така че сега го правя. Донесе го на съпруга ми, който напусна 11 години за по-малко от 24 часа, той е 100% истински и честен. Така че, ако някой от вас се нуждае от помощта от какъвто и да е вид, вярвам и знам, че д-р Санго може да ви помогне да го решите на 100% и отново да бъдете щастливи като мен. spellspecialistcaster937@gmail.com

Анонимен каза...

Здравейте, казвам се Грейс, искам да стана свидетел на страхотното нещо, което д-р Санго направи за мен. Никога не научих, че мога да правя любов обратно, след като живея добре в продължение на 4 години, сърфирах в интернет, когато видях жена да свидетелства за това как ми помогна с Dr.Sango в началото. Погледнах го на това, което видях преди, защото се свързах с много онлайн магии, които свършиха с парите ми, така че бях убеден, че няма да се свържа отново. Гледах го следващите 2 дни, гледайки телевизия, когато видях, че човек на име Хари дава показания по телевизията как дори този доктор Санго му помага, така че когато видях това, не се съмнявам, че се свързах с него отново веднага и му казах как любовникът ми ме остави за 4 години, така че той ми каза да не се притеснявам, че любовта ми ще се върне при мен следващата седмица и той ми каза всичко, което трябва да направим веднага, че не се съмнявах в него изобщо, защото видях доказателствата, че този човек е него, каква голяма работа беше, че трябваше да чакам до часовете, които ми каза, веднага след края на седмицата имах обаждане от странен номер, първо игнорирах Обадете се, но исках да видя отново е текстово съобщение от същия номер, така че трябваше да го прочета, когато го отворя, не мога да повярвам в ефира в това, което видях, текстът беше от любовта ми, оставих 4 години, казвайки, че съжалявам, че трябва да се опитам да избера неговото обаждане, така че той да се обади отново, така че аз вдигна, че плаче по телефона и ме помоли да му простя, че сега е отново придържайте се да останете с мен завинаги, че е много тъжен за това, което ми е направил. Бях толкова изненадан и мълчалив, затова му казах, че му прощавам, така че той дойде в къщата ми през следващите три часа от момента, в който ме видя, падна на колене, молейки се отново, че му казах добре, така че хванах любовникът и най-изненадващо той ми даде достъп до банковата му сметка и сега ми купи нова Toyota Camry (кола) и сега планираме сватбата ми. Щастлив съм и двамата сме щастливи сега благодарение на Dr.Sango за всичките му Помогнете и аз моля Бог да го поддържа жив за вас, така че винаги в сърдечната почивка трябва да се помага, както аз помогнах. Ако искате да се свържете с него, за да върне щастието на вашето, тъй като той направи моя, можете да се свържете с Dr.Sango чрез следните имейл адрес spellspecialistcaster937@gmail.com

Анонимен каза...

МОЯТ ЖИВОТ ИЗПЪЛНЕТЕ НА НОРМАЛНО СЛЕД СЪОБРАЖЕНИЕ НА ПРАВАТА СПЕЦИАЛНА КАСТЕР
Здравейте Всички тук в тази група, казвам се Елиза, аз съм от Верона, искам да споделя истинската си житейска история тук в интернет, за да могат хората да разберат как получих помощ от д-р Пелар, който ми донесе страхотна магия. съпругът на бившия мъж дойде при мен в рамките на 24 часа. Съпругът ми ме остави за друга жена над 8 години и го обичам толкова много, търся помощ от цял ​​свят, но други хора ми изневеряват и никой не ми помага, но миналата седмица видях друга жена да говори за Dr.Pellar в Интернет. затова бързо се свързах с него, за да помоля за помощта му, първата дума, която ми каза, беше, че ще ви помогна при вашите проблеми. Бях толкова щастлива в рамките на 24 часа, съпругът ми ми се обади по телефона и ме помоли да му простя за цялата болка, която ми причиняваше, днес бях толкова щастлива и отново отново заедно. Казах на д-р Пелар, че ще споделя неговото име и информация за контакт в интернет, за да могат хората да научат повече за него, така че правя това сега, за тези от вас, които имат същия проблем или друг проблем, свържете се с д-р .Пеля днес и той ще вземе 100% решение по въпроса. тук е неговата информация за контакт имейл: drpellar@gmail.com

Анонимен каза...

Намерили ли сте как липсва любов от вашия партньор или бивш и искате да ги върнете? Или в момента се развеждате и искате партньорът ви да се върне при вас? Възможно ли е да се търси духовно заклинание или финансов и семеен пробив? Да се ​​игнорира от желаната половина? Въздействие, за да ви даде шанс. Чувствате се в капан от арогантен партньор или шеф в офиса? Тя им влияе, за да ви даде контрол. С хвърлянето на това заклинание ще ви бъде дадена сила да влияете на хората. Почти всички хора! Ако сте, Вие в момента можете да повлияете на търсенето на работа за интервюиращия. Почти всяка ситуация може да бъде засегната, за да ви пречи. След като магията започне да се проявява, можете да я промените, хората ще бъдат или намерение. Нищо особено не трябва да ви кара да очаквате да дадете насоки как да използвате магията. Това може да се случи веднага или може да отнеме малко повече време, но скоро ще видите, че хората ще започнат да виждат нещата ви така. Dr.Pellar Voodoo изписва светилищата на предците на Dr.Pellar сигурно може да бъде вашето бъдеще.
Докато всички тези свидетелства са направени от всички хора тук, аз не съм СВОБОДЕН всяка стока;
(1) Ако искате бившият ви да се върне.
(2) Да се ​​грижи за ХИВ / СПИН или подобно заболяване
(3) Искам да бъда повишен във вашия офис.
(4) Искате ли жените / мъжете да ви следват?
(5) Ако искате дете.
(6) Предприемач ли сте и искате да спечелите договори?
(7) Искаш да се свържа с твоя съпруг
завинаги твой.
(8) Ако имате нужда от духовна помощ.
(9) Как сте били излъгани и искате да възстановите загубените пари.
(10) Спрете развода
11. Печелене на магии за лото / лотария
12. Правопис дете
13. Заклинание за бременност
14. Свобода на правописа
15. Любовта към правописа
16, изчезва заклинание
17. Невидимо човешко заклинание
18. Правопис на правоприемник
19. Брак заклинание
20. Отмъщение за заклинание
21. Заклинание за популярност
22. Убийствено заклинание
Рак 23. заклинание
24. Свръхестествена правописна сила
25. Заклинание за лудост
26. Безплатни правописни къщи правопис
27. Производство на правопис на филми и филми
28. Правописна туберкулоза
29. Отслабване и правопис на тялото
Моля, обърнете внимание, че ние предаваме това заклинание за вас
Ние хвърлихме това за ваша лична употреба!
Това, от което се нуждаете, са вашето име и рожден ден.
Ако имате някакви въпроси, моля, помогнете или не се колебайте да напишете имейл адрес Doctor pellar: drpellar@gmail.com
Моля, трябва да изчакате 2 до 3 дни, за да завършим вашата магия.

Анонимен каза...

Казвам се Кейти Мартин и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р ogundele страхотен заклинател, който върна съпруга ми за 24 часа със своите правомощия, и това заклинания са безвреден, този човек е много мощен човек, сключих споразумение с него да споделя името си в интернет, затова правя това сега. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Той е 100% реален и мощен.

Joan Porras каза...

ЧУДОТО: Казвам се Джоан Поррас. Искам да разкажа моята история тук как д-р Огундейл върна съпруга ми за мен със заклинанието си в рамките на 24 часа, а заклинанието е безобидно. Потърсих помощ навсякъде, но само д-р Огундейл успя да помогне. Получих неговия контакт от някой, на когото преди е помагал в интернет. Ако имате нужда от помощ, съветвам ви да му пишете, ако имате нужда от помощ чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Казах му, че ще споделя добрите новини за него, той е много страхотен.

Pedro Hayes каза...

Казвам се Педро Хейс. Просто искам целият свят да знае за заклинателя, който срещнах в интернет, наречен д-р Огундейл, не мога да обясня как ми е помогнал, ще споделя няколко думи тук. Жена ми напусна с децата си преди 7 години. Миналата седмица преглеждах интернет и намирам някакво свидетелство, споделено от толкова много хора, които говорят за д-р Огундейл, бързо се свързах с него за помощ в рамките на 24 часа, съпругата ми се свърза с мен, за да ми поиска прошка, и тя се върна в живота ми и ние сме щастливо женен отново, какъв страхотен МИРАКЛ толкова съм щастлив. Д-р Огундейл върна жена ми в рамките на 24 часа. Не мога да опиша всичко в писмена форма. Всичко, което мога да кажа е, много благодаря, много съм щастлив. Той ми каза да споделя историята, както всеки прави, ако се нуждаете от някаква помощ. Свържете се с д-р Огундейл в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Магиите му са ефективни и безобидни, всичко за д-р Огундейл е супер.

Betty Oxlade каза...

Ето моето свидетелство:
Казвам се Бети Окслейд и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р Огундейл, страхотен заклинател, който върна съпруга ми за 24 часа със своите правомощия. Той има решение на всички проблеми. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той е 100% реален и мощен.

Unknown каза...

Поздрави на всички, които четат това свидетелство. Казвам се Майер. Бях отхвърлен от съпруга си след седем (7) години брак, само защото друга жена имаше магия върху него, за да го манипулира. Един ден, когато четях през интернет, видях няколко свидетелства, споделени от различни хора, разказващи за д-р Огунделе, мощен заклинател на заклинания, как той им помага при техните взаимоотношения, затова се свързах с д-р Огунделе в неговия WhatsApp: +27638836445. Той ми каза да не се притеснявам, че съпругът ми ще се върне при мен след 24 часа, точно след работата си, съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, какво голямо чудо направи д-р Огунделе, радвам се да го оставя всички знаете, че този заклинател има силата да върне влюбените и да реши други проблеми в отношенията. Заради него сега съм доволна от съпруга си, благодарение на д-р Огунделе. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него на неговия Viber и WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com

Lisa Barry каза...

Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.

Unknown каза...

Казвам се Скайлар Бъд. Позволете ми бързо да ви информирам тук, че д-р Огунделе, чийто WhatsApp или Viber Chat Number е: (+27638836445) е страхотен и мощен заклинател, който някога съм познавал, има съмнение за него, заклинанието му е 100% гарантирано. След като се свържете с него, връзката ви ще бъде осигурена, той има силата да върне обратно любовниците, брачните проблеми и всякакъв вид човешки проблеми или болести. Веднъж бях изхвърлен от съпруга си от над 21 години, търсих помощ навсякъде, където никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих WhatsApp Number на д-р Огунделе. Веднага се свързах с него и съпругът ми, който ме заряза за друга дама, се върна при мен в рамките на 24 часа. Днес ви казвам, че д-р Огунделе е мощен и свръхчовек.

Edith Wood каза...

Казвам се Едит Ууд, искам да разкажа на всички за д-р Огунделе, велик човек, който върна съпруга ми за мен със своите сили в рамките на 24 часа, какъв мощен заклинател, ако имате нужда от помощ по някакъв начин. Съветвам ви да се свържете с него чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Поща: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той има силата да реши всеки проблем, връзка, любов или някаква болест. Толкова супер и истински той върна съпруга ми, който ме напусна преди 9 години със своята магия.

Susan Mile каза...

СВЪРЖЕТЕ СЕ ДР. САКА ЗА МОЩЕН МАГАЗИН, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ВАШИЯТ ЛЮБОВНИК ВЪЗМОЖНОСТ КАК ДОЛГО СЕ РАЗКРИХТЕ ИЛИ КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СЕГА, Д-Р САКА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ВИ ВЪРНЕТЕ В рамките на 24 часа, ТОЙ КАТО МИ ПОМОГНЕ, ТОВА МЪЖЪТ Е ПРЕМНО МОЩЕН И ЧЕСТЕН КОНТАКТ Д-р SAKA на WhatsApp или Viber Chat: +27634201775 и имейл: sakasolutiontemple@gmail.com. Казвам се Сюзън Майл, споделям свидетелството си, този човек е истински и мощен.

Kevin Silva каза...

Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака направи заклинанието си, съпругата ми ме отблокира! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с Dr.Saka за помощ сега, споделям свидетелството си ... Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple@gmail.com.

Anna Johan каза...

Казвам се Анна Йохан:
Искам да благодаря на д-р Сака за добре свършената работа, след като той ми помогна да се сдобря със съпруга си след 11 години раздяла, съпругът ми ме остави за друга жена и аз страдах само с двете си деца, никога не вярвах в духовността, но поради любовта, която изпитвам към съпруга си, се свързах с д-р Сака за помощ, веднага той започна да работи за мен. След 24 часа съпругът ми се върна у дома при мен. Каква страхотна изненада, всичко благодарение на Dr.Saka. Този мъж е истински и мощен. Ако преживявате трудности във връзката или брака си, свържете се с Dr.Saka в неговия WhatsApp и Viber Chat: (+27634201775). Свържете се с него, ако имате някакъв проблем, уверявам ви, че ще се усмихнете и ще си върнете щастието точно като мен.

Jimi Frost каза...

Казвам се Джими Фрост:
Върнах бившия си в рамките на 24 часа. Прочетох няколко добри свидетелства за д-р Сака, преди да му се обадя, но не знаех, че всички тези истории са верни, докато не си върнах съпругата. След като си върнах съпругата, с помощта на д-р Сака научих разумно да споделя свидетелството си с всички на този уебсайт, че д-р Сака е истински и мощен заклинател, който възстановява всяка развалена връзка или брак с любовни заклинания за 24 часа. Чувствайте се свободни да се свържете с Dr.Saka на WhatsApp или Viber: +27634201775.

Unknown каза...

Аз съм Теси Райс от Ню Йорк, споделям историята си от живота тук, съпругът ми ме остави с 2 деца в продължение на 11 години, след като търсех помощ навсякъде, никой не можеше да ми помогне да го върна, видях реклама за д-р Огунделе, заклинател на заклинания , Свързах се с д-р Огунделе, след направата на заклинание, 24 часа по-късно съпругът ми се върна, този човек е много мощен. Ако имате нужда от помощ по отношение на връзката, семейството или болестта, свържете се с д-р Ogundele на WhatsApp / Viber: (+27638836445).

Sara Phil каза...

ИСТИНСКИ ЖИВОТЕН ОПИТ.
Казвам се Сара Фил, бях разделена от съпруга си в продължение на 9 години и търсих помощ навсякъде, за да го върна, миналата седмица открих контакта на заклинателя, наречен д-р Огунделе. Този човек е мощен и честен човек, заклинанията му са безвредни и много активни, когато се свързах с него за помощ след 24 часа работа, съпругът ми се върна вкъщи с молба да му простя след 9 години развод, с който съпругът ми се върна помощта на д-р Огунделе. Казах му, че ще споделя историята си на всеки форум, за да знаят хората за добрата му работа. Ако имате нужда от някаква помощ, брак, връзка, болест или някакъв човешки проблем. Свържете се с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: <+27638836445>.

Rosie Skye каза...

ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ:
Ако имате нужда от спешен и ефективен заклинател на любовни заклинания, за да върнете бившия си партньор, свържете се с д -р Огунделе в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Той ще ви помогне със своите правомощия при всякакъв проблем, който имате, връзка, брак или личен. Вярвам му, защото той ми е помагал и преди, той върна съпруга ми за мен под 24 часа от работата му, казах му, че ще споделя моята история на всеки форум, защото това е моят начин на признателност, хората да му благодарят за мен и знаят повече за него.

Dion Dublin каза...

Здравейте на всички, казвам се Дион Дъблин, от Финландия. Искам да споделя свидетелството си тук, за да разбера на всички как съм върнал жена си с помощта на д -р Огундел, заклинател на заклинания. Съпругата ми ме напусна повече от 6 години, търсих помощ навсякъде, но никой не можеше да ми помогне. Миналата седмица открих хора, които говорят за д -р Огунделе в различни форуми и как той им помага и при проблемите им, веднага се свързах с д -р Огунделе и той отговори и започна работата си след 24 часа, жена ми, която напусна преди 6 години, ми се обади и се върна обратно у дома, това не са само истории, това е моят истински житейски опит, този човек е много мощен, свържете се с него за всякакъв вид помощ и ви уверявам, че ще ви помогнем на 100%. Свържете се с него на WhatsApp и Viber: +27638836445.

Anonymous каза...

Никога досега не съм давал подобно свидетелство, но за всички, които се съмняват, нека ви кажа Д -Р УЕЛ е ИСТИНСКАТА СДЕЛКА! Неговата работа, време и съвети са безценни. Иска ми се само да го бях намерил по -рано в живота си !! Свързах се с DR WALE относно изгубена любов. Бях доста объркан и готов да опитам всичко, за да върна този човек. След първоначалната ми консултация с д -р WALE, продължих с работата, която той препоръча. Въпреки че беше много откровен, като каза, че шансовете за нашето помирение са много малки, почувствах, че трябва поне да опитам и това си струва разходите за услугите му. Той оставаше с мен на всяка крачка, всеки път, когато имах въпрос или притеснение, той отговаряше на моя WhatsApp. Работата, която свършихме, беше да се излекувам, а не да се фокусирам върху него, което сега в ретроспекция е точно това, от което имах нужда. DR WALE WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ИЛИ Имейл: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous каза...

Това е свидетелство, което ще кажа на всеки да чуе. аз съм женен четири четири години и на петата година от брака ми, друга жена имаше заклинание да отнеме любовника ми от мен и съпругът ми ме напусна с децата и ние страдахме две години, докато нямах предвид пост, където това мъж DR WALE са помогнали на някого и аз също реших да се свържа с него за помощ, така че той може да ми помогне да доведа съпруга си вкъщи и повярвайте ми, просто изпращам снимката си на него и тази на съпруга ми и след няколко седмици, както той ми каза, видях кола, която влезе в къщата и ето, това беше съпругът ми и той дойде при мен и децата и затова съм щастлив да накарам всеки от вас в подобна ситуация да се срещне с този мъж и да върна любовника ви при вие неговият WhatsApp/Viber: +2347054019402 ИЛИ имейл: drwalespellhome@gmail.com

Unknown каза...

ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
Чувствам се толкова щастлив, когато пиша това свидетелство, казвам се Хелена Марк. Сега съм с любовта на живота си, съпругът ми ме напусна заради друг мъж и потърсих помощ навсякъде, но никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих информацията за контакт на д -р Огунделе, обясних му всичко и след 24 часа работата му съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, д -р Огунделе е мощен, свържете се с него на WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е честен и могъщ.

Anonymous каза...

Съпругът ми и аз сме женени от около осем години. Бяхме щастливо женени с две деца, момче и момиче. преди пет месеца започнах да забелязвам някакво странно поведение от негова страна и няколко седмици по -късно разбрах, че съпругът ми се среща с някого. Започна да се прибира късно от работа, вече почти не се интересува от мен или децата. Понякога излиза и дори не се връща у дома за около три-шест дни. Направих всичко възможно да отстраня този проблем, но без резултат. Станах много притеснен и имах нужда от помощ. Докато разглеждах интернет един ден, попаднах на уебсайт, който предполага, че DR WALE може да помогне за решаването на брачни проблеми, възстановяване на разкъсаните отношения и т.н. И така, почувствах, че трябва да се свържа с него, след като се свързах с него, казах му проблемите, с които се сблъсквам в брака си, той ми каза, че ще направи магия за мен. което той направи добре за мен. Няколко седмици по -късно съпругът ми дойде при мен и се извини за грешките, които направи, и обеща никога повече да не го прави. Оттогава всичко се върна към нормалното. Аз и семейството ми отново живеем заедно щастливи .. Всичко благодарение на д -р УОЛ. Ако имате нужда от заклинател, който може да направи магия, която наистина работи, предлагам да се свържете с него. Той няма да ви разочарова. Това е неговият WhatsApp/Viber: +2347054019402 или E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Zofia Pavel каза...

ЧУДО:
Казвам се Зофия Павел, искам да благодаря на д -р Огунделе за добрата работа, която ми направи, той върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите сили, този човек е много мощен, ако имате нужда от някаква помощ, за да получите ако вашият изгубен любовник се върне или разрешите семейни и житейски проблеми, съветвам ви да се свържете с д -р Огунделе в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Д -р Огундел е истински и честен.

Anonymous каза...

DR WALE'in birçok kişiye piyangoda büyük miktarlarda kazanmalarına nasıl yardımcı olduğuna dair çevrimiçi tanıklıklar gördüm, bu yüzden kazanan numaralar için onunla iletişime geçmeye karar verdim. Bu adamla temasa geçtim ve bir büyü yaptı ve bana kazanan piyango numaralarını verdi. Ama inanın bana çekilişler bittiğinde kazananlar arasındaydım. ON YEDİ MİLYON ALTI YÜZ DOZ BİN BEŞYÜZ DOLAR (17.609.500 $) kazandım DR WALE'in gerçek ve garantili olduğunu onayladım. Şimdi büyük güçlere sahip yetenekli bir adam olan DR WALE'in iyi işlerinin canlı bir tanığıyım, bu benim sırrım ama dünyayı da bilinir kılmaya karar verdim. İlgilenen herkese yardımcı olabilir. Yorumum size komik gelebilir ama gerçek bu. Ve size söz veriyorum, kazandığınızda ve başkalarıyla bir tanıklığı paylaştığınızda komik olmayacak. Bu, piyangoyu kazanmanın bir sırrıdır, bu yüzden size de aynısını yapmanızı tavsiye ederim. Herkes doğal olarak şanslı değildir, eğer piyangoyu kazanmakta sorun yaşıyorsanız, kazanmanın çözümü DR WALE'dir. Bu yüzden, tanıklığımı doğrulamak için şimdi onunla iletişime geçin. DR WALE'e şu kişiyle ulaşırsınız: +2347054019402 veya E-posta: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous каза...

DR WALE'in birçok kişiye piyangoda büyük miktarlarda kazanmalarına nasıl yardımcı olduğuna dair çevrimiçi tanıklıklar gördüm, bu yüzden kazanan numaralar için onunla iletişime geçmeye karar verdim. Bu adamla temasa geçtim ve bir büyü yaptı ve bana kazanan piyango numaralarını verdi. Ama inanın bana çekilişler bittiğinde kazananlar arasındaydım. ON YEDİ MİLYON ALTI YÜZ DOZ BİN BEŞ YÜZ DOLAR (17,609,500 $) kazandım DR WALE'in gerçek ve garantili olduğunu onayladım. Şimdi büyük güçlere sahip yetenekli bir adam olan DR WALE'in iyi işlerinin canlı bir tanığıyım, bu benim sırrım ama dünyayı da bilinir kılmaya karar verdim. İlgilenen herkese yardımcı olabilir. Yorumum size komik gelebilir ama gerçek bu. Ve size söz veriyorum, kazandığınızda ve başkalarıyla bir tanıklığı paylaştığınızda komik olmayacak. Bu, piyangoyu kazanmanın bir sırrıdır, bu yüzden size de aynısını yapmanızı tavsiye ederim. Herkes doğal olarak şanslı değildir, eğer piyangoyu kazanmakta sorun yaşıyorsanız, kazanmanın çözümü DR WALE'dir. Bu yüzden, tanıklığımı doğrulamak için şimdi onunla iletişime geçin. DR WALE'e şu kişiyle ulaşırsınız: WhatsApp/Viber: +2347054019402 veya E-posta: drwalespellhome@gmail.com

Amber Mike каза...

КАК ВЪРНАХ МЪЖА СИ СЛЕД 7 ГОДИНИ РАЗВОД:
Аз съм Амбър Майк, изминаха 7 години, откакто съпругът ми ме напусна, миналата седмица намерих информацията за контакт на д-р Огунделе, който помага на други хора в интернет, така че се свързах с него за помощ, д-р Огунделе е силен и честен човек. Д-р Огунделе върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа с любовното му заклинание. Казах му, че ще споделя моята история, за да информирам всички за него, ако имате нужда от някаква помощ, свържете се с д-р Ogundele, той е истински магистър, свидетел съм. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него в WhatsApp/Viber Chat: +27638836445. Този човек е супер.

Анонимен каза...

Истинската история на Лори:
Толкова съм развълнувана, че намерих заклинател, който е истински, честен и изпълнява това, което обеща, отне 24 часа, за да се върне съпругът ми след 5 години развод... Благослови да си и Бог да те пази в безопасност и здраве. Този човек е истински, името му е д-р Огунделе, можете да потърсите помощта му за всякакви отношения, брак или житейски проблеми, неговото WhatsApp е: +27638836445. Казвам се Лори Мартинес и това е моята истинска житейска история, д-р Огунделе е честен магьосник.

Greta Wood каза...

Казвам се Грета Ууд, толкова се вълнувам, че намерих магия, която е реална, честен и прави това, което казва, че ще направи, отне 24 часа, за да се върне жена ми, за да се върне у дома и след помощта на д-р Огунделе... благослови те и Бог да те пази в безопасност и здраве. Казах му, че ще споделя свидетелството си като признателност, така че ако имате нужда от помощ, съветвам ви да се свържете с него в WhatsApp или Viber чат: +27638836445. Той е човек на думата си.

Joanne Lewsley каза...

Помогнете ми Благодаря на този човек.
Джоан Лусли е моето име. Благодарение на д-р Огунделе за възстановяването на брака ми и финансовия ми живот, след 2 години раздяла със съпруга ми, потърсих помощ, но никой не можа да помогне и намерих д-р Огунделе. След любовното му заклинание бракът ми беше възстановен в рамките на 24 часа. Съпругът ми се върна у дома, ако имате нужда от някаква помощ, съветвам ви да се свържете с него, Той е страхотен магьосник, който държи на думата си. Свържете се с него с неговия WhatsApp или Viber чат: +27638836445. Моля, благодаря на д-р Ogundele, че ми помогна с любовните ми проблеми, със съпруга ми и донесе щастие в личния ми живот и моя семеен живот.

Williams Smith каза...

МОЕТО ИМЕ Е УИЛЯМ.
Аз съм късметлия, че намерих истински заклинател и за да спазя думите му, д-р Огунделе върна жена ми, която ме напусна заради друг мъж след 3 години, след работата му за мен тя се върна след 24 часа... благослови ти и моят Бог те пазят в безопасност и здраве. Това е моят начин да го оценя, ако имате нужда от помощ за вашата връзка, брак и т.н. Свържете се с д-р Ogundele WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е добър човек.

Anonymous каза...

Любовта никога не се отказва, никога не губи вяра, винаги е с надежда и издържа при всякакви обстоятелства. Отдавам на Бога цялата слава за това, че донесе д-р Иге Аджайи в живота ми за това, че ми помогна да си върна съпругата си, която ме накара да се разведа за една година. Бях последният човек на земята, който прие факта, че магиите съществуват или действат, чак докато не ме насочиха към д-р Иге Аджайи, онлайн към който е помогнал на толкова много хора със своите мощни заклинания. Нямах друга възможност, освен да опитам, защото 3 месеца след развода бях понижен на работното си място поради депресия, защото не знам какво да направя, за да я върна, но благодаря на Бог днес, че използвах Dr. Ige Ajayi, за да си върна щастието и любовния живот в рамките на 48 часа. Само миналата седмица тук бях повишен обратно на позицията си и съм тук, за да споделя собствения си опит с този човек, наречен д-р Иге Аджайи. Не знам през какво преминавате днес, но знайте, че във всяка ситуация винаги има изход. Д-р Аджайи също подготвя магии като заклинание за лотария, заклинание за работа, заклинание за спиране на развод, заклинание за лечение на всякакви болести, заклинание за защита, заклинание, за да станете успешни, богати и мощни заклинания за съдебно правосъдие E.T.C. Свържете се с имейл drigeajayi@gmail.com. Телефон/Whatsapp +2348057393990

Julie Sweet каза...

Казвам се Джули Суит, обещах да препоръчам д-р Огунделе на всички, които се нуждаят от каквато и да е помощ. Бях толкова отчаяна, след като бях разделена със съпруга си в продължение на 5 години. Миналата седмица се свързах с д-р Огунделе и той направи заклинанието си, за да върне съпруга ми, а след 24 часа съпругът ми се върна вкъщи и поиска от мен прошка, какво чудо. Всеки трябва да ми помогне да му благодаря. Ако някой тук има нужда от помощ, съветвам ви да се свържете с него в WhatsApp или Viber чат: +27638836445. Д-р Огунделе е супермен.

Anna Bush каза...

Името ми е Анна
Сърцето ми беше разбито. Никога не съм вярвал, че ще си върна любовника отново, до миналата седмица, когато видях данните за контакт на д-р Огунделе и той върна любовника ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия. Той е надежден за честен човек, свържете се с заклинателя чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Толкова съм щастлив, че си върна любовника.

Mike Manning каза...

ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
Казвам се Майк. Искам всички тук да ми помогнат Благодаря на д-р Ogundele за добрата му работа, този човек е страхотен магистър, който върна жена ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия, след като съпругата ми замина за друг мъж за 7 години. Но д-р Огунделе я върна за мен, сега сме заедно и сме щастливи. Ако някой тук има нужда от някаква помощ, съветвам ви да се свържете с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Д-р Огунделе е човек на думите си.

Unknown каза...

Благодаря ви д-р Огунделе! Съпругът ми искаше развод, защото се виждаше с друга жена, разбрах за страхотен магьосник. След работата на д-р Огунделе съпругът ми отмени процеса по развода. И се върна у дома след 24 часа и сега сме щастливи заедно. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрата му работа, затова споделям това тук, за да знаят хората за този велик и честен човек, ако имате проблеми с връзката или брака или други проблеми, можете да му пишете в WhatsApp и Viber чат: +27638836445. Името ми е Сабина.

Verona Reece каза...

Добър ден на всички, искам всички да знаят за д-р Огунделе, страхотен заклинател, който ми върна приятеля (съпруга) в рамките на 24 часа със силите си, приятелят ми ме остави за 2 години, за да бъде с друга жена, миналата седмица бях запознах с д-р Огунделе, след работата му гаджето ми се върна у дома. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрите новини, за да знаят хората за него, ако имате проблем с връзката, живота или болестта, свържете се с него на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Този човек е силен и истински.

Съжалявам, ако този пост ви обижда, просто се опитвам да оценя човек, който донесе щастие на моето семейство, брак и работа.

Верона.

Fiona Trevor каза...

Внимание на всички:
Аз съм Фиона, съпругът ми ме заплашва с развод, ако посмея да го разпитам дали ми изневерява. И той напусна дома си за 3 години, намерих контакт с д-р Огунделе, мощен заклинател, този човек върна съпруга ми при мен в рамките на 24 часа със силите си. Казах му, че ще продължа да споделям името му, защото намерих някой да говори за него, преди да се свържа с него, ако имате нужда от помощ, свържете се с д-р Огунделе на WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. В брака ми отново има мир, благодаря ви, сър.

Anonymous каза...

Всички ние имаме своите различни истории в живота. Имаше възходи и падения, но бях най-опустошена, когато годеникът ми, с когото се срещахме от 7 години, каза, че трябва да прекратим връзката си, не съм изпитвала болката, която изпитах този ден в живота си. Попитах го какво е направил грешно, но той ми каза, че е уморен, след 3 месеца раздяла попаднах на свидетелството на една дама, която говори добре за д-р Иге Аджайи, магьосник, който е помогнал на много хора да възстановят мира и любов. вкъщи. аз наистина обичам моя мъж и го искам обратно в живота си, затова се обърнах към д-р Иге Аджайи и се обясних, след няколко консултации той ми каза какъв е проблемът и какво да направя, за да възстановя връзката си, направих всичко, което ми беше казано попитах и ​​след 48 часа от заклинанието моят годеник се свърза с мен и сега сме щастливо женени. Ако имате нужда от помощта на истински заклинател, тогава можете да се доверите на д-р Иге Аджаи и вярвам, че той ще има причина да се усмихне отново. Имейл за връзка: drigeajayi@gmail.com Или Whatsapp: +2348130035939

VICTORIA HERNAN каза...

Просто не мога да запазя това щастие за себе си. Омъжих се преди 10 години без дете за показване, съпругът ми започна да се отнася с пренебрежение към мен, както и свекърва ми. Това ме разочарова, потърсих помощ онлайн, след което видях много свидетелства за това как VOODOO LORD е помогнал на много мъже и жени. Свързах се с него веднага в Whatsapp и му обясних ситуацията си, той обеща да помогне, даде някои инструкции, които трябваше да следвам, за да дам перфектни резултати. Направих всичко, както ми каза, по-късно той ми каза да отида в болницата след 2 седмици за тест за бременност и за моя изненада бях бременна и това беше наистина страхотна новина за мен. Толкова съм му благодарна, защото родих прекрасни момчета (близнаци), които приличаха на баща си. Сега съм спокойна в къщата си със съпруга и свекърва си. Свържете се с него в Whatsapp +2348097014925.....имейл voodooconnect60@gmail.com

Thomas Aquinas каза...

Един съсед ми даде контакт на господаря на вуду, когато наистина имах нужда от брачна помощ, защото господарят на вуду му е помагал и преди. Имах сериозни проблеми в брака си, защото жена ми беше толкова пристрастена към наркотиците и имаше мъж, който я снабдяваше с тези лекарства. тя остави мен и сина ни, за да живеем с мъжа в друг град, но с помощта на господаря на Вуду успях да върна жена си. Вуду господарят ми каза, че гореспоменатият мъж всъщност манипулира жена ми с някакви духовни сили. Но сега всичко е наред, домът ни вече е пълен с любов и щастие. Съпругата ми вече е добра съпруга за мен и добра майка за нашия син, тя също спря да взема наркотици и господарят на вуду прекъсна духовната верига, която злият човек използва върху жена ми. Всичко благодарение на господаря на Вуду. Това свидетелство е едно от обещанията ми към него,  можете също да се свържете с него. Той е много могъщ и вярвам, че определено ще намери решение на всеки проблем, който му поставите. Пишете му на имейл voodooconnect60@gmail.com...  WhatsApp +2348097014925

Anonymous каза...

Съпругът ми и аз сме женени от около 7 години. Бяхме щастливо женени с две деца, момче и момиче. Преди 3 месеца започнах да забелязвам някакво странно поведение от него и няколко седмици по-късно разбрах, че съпругът ми се среща с някого. Започна да се прибира късно от работа, вече почти не го интересуваше нито за мен, нито за децата, понякога излиза и дори не се прибира вкъщи за около 2-3 дни. Направих всичко възможно, за да отстраня този проблем, но без резултат. Много се притесних и имах нужда от помощ. Докато разглеждах интернет един ден, попаднах на уебсайт, който предполагаше, че д-р Иге Аджайи може да помогне за разрешаване на брачни проблеми, възстановяване на прекъснати връзки и т.н. Така че почувствах, че трябва да го опитам. Свързах се с него и той ми направи магия. Два дни по-късно съпругът ми дойде при мен и се извини за грешките, които е направил, и обеща никога повече да не го прави. Оттогава всичко се върна към нормалното. Семейството ми отново живее заедно щастливо. Всичко благодарение на д-р Иге Аджаи. Ако имате нужда от заклинател, който може да направи магия, която наистина работи, предлагам ви да се свържете с него. Той няма да ви разочарова. Свържете се с имейл drigeajayi@gmail.com. Телефон/Whatsapp +2348130035939

Anna Yarmolenko каза...

Животът идва с различни преживявания. Не знам какъв опит имате, но това е моята история, по-скоро свидетелство. Щастлив съм да пиша това, защото отново имам мир в брака си и всичко това е благодарение на страхотен заклинател, наречен VOODOO LORD, той е много могъщ човек, който помогна да помирим спора между мен и съпруга ми с много ефективна и истинска любовна магия . Съпругът ми напусна дома и се премести при друга жена в продължение на седем  месеца, без да се грижи за мен и четирите ни деца, аз съм финансово стабилна, но имам нужда от мъжка грижа, обич и стабилно семейство. Молех го да се прибере няколко пъти, но нищо не помогна, дори помолих  по-голямата му сестра да ми помогне да го моля, което също не успя. И така, един ден попаднах на  свидетелството на жена, която описа как GOSPODAR VOODOO й помогнал да попречи на съпруга си да се разведе с нея. Свързах се с него и му обясних проблемите си, той ми каза какво е необходимо за една истинска и много ефективна любовна магия. Осигурих му всичко необходимо и след двадесет и четири часа съпругът ми ми се обади,  молейки ме за прошка и питайки дали ще го приема обратно след това, което направи, и по този начин бракът ми беше спасен. Ако имате някакъв проблем, който искате да разрешите спешно, не се колебайте да се свържете с него на  WhatsApp: +2348097014925, имейл: voodooconnect60@gmail.com

Anonymous каза...

Искам да благодаря на един много мил и могъщ екстрасенс, който върна бившата ми жена, която ме напусна тя ми каза, че иска да бъде сама и изостави мен и децата Бях съсипан всеки ден, продължавам да си мисля как щях да живея без нея един ден, когато бях онлайн, когато намерих д-р Ige Ajayi. След това се свързах с него, Той ми каза да не се притеснявам, че ще се върне след 24 часа, след като направи любовното си заклинание, имах известни съмнения, но просто направих всичко, което той инструктира и имах малко вяра, За моя най-голяма изненада на следващия ден тя беше обратно към мен, тя ми каза, че е тъжна, защото не може да забременее, тъй като се опитваме, но д-р Иге Аджайи. Разбрах също, че сега е бременна в 3 седмици. Толкова съм развълнуван, силно го препоръчвам, той е мощен и може да помогне и на вас с различни проблеми, изпратете му имейл сега на drigeajayi@gmail.com/WhatsApp +2348130035939

Chloe Dixon каза...

Аз съм Клои Диксън. Чувам как хората говорят за могъщия мъж, наречен д-р Огунделе, Казват, че той може да възстанови разбитите връзки и брака, така че се свързах с него за помощ да ми върне съпруга ми след 9 години развод. След 24 часа работа съпругът ми се прибра и ме молеше за прошка. Благодарен съм и оценявам добрата ви работа. Благодаря ви и живейте дълго, за да помагате на хората в проблеми. Свържете се с Dr.Ogundele, ако имате нужда от помощ в WhatsApp: +27638836445. Споделям моето свидетелство в знак на признателност.

Anonymous каза...

Искам да изкажа всички благодарности на д-р Иге Аджайи за възстановяването на брака ми. Изгубих всяка надежда, когато съпругът ми ме напусна, женени сме от 6 години, той се прибра един ден и ми каза, че не може да продължи брака повече, бях толкова тъжна и депресирана. Докато разглеждах интернет един ден, попаднах на уебсайт, който предполагаше, че д-р Иге Аджайи, как е помогнал на много разбити домове и връзки, първоначално не повярвах, но умът ми каза да опитам. Свързах се с него и той ми направи магия. Ето след по-малко от 24 часа съпругът ми ми се обади, той се извини и каза, че никога не е знаел какво е влязло в него и обеща никога повече да не го прави. Оттогава всичко се върна към нормалното. Семейството ми отново живее заедно и щастливо. Д-р Иге Аджайи може да ви помогне да разрешите проблема, пред който сте изправени сега. Предлагам ви да се свържете с него. Той няма да ви разочарова. Свържете се с имейл drigeajayi@gmail.com. Телефон/Whatsapp +2348130035939.

Anonymous каза...

Чувствам се отново толкова благословена в брака си, след като д-р Иге Аджаи върна съпруга ми, който се раздели с мен за цели 3 месеца. Аз съм Джесика Бътлър на име от САЩ. Въпреки че имам уста по цялото си тяло, няма да е достатъчно да благодаря на д-р Иге Аджайи за помощта му в живота ми. Съпругът ми се раздели с мен за тези 3 месеца и изпитвам болки и агония без него. И така, потърсих помощ навсякъде, но нищо не се получи, докато не имах предвид д-р Иге Аджаи, с когото се свързах онлайн. Обясних му ситуацията си и той обеща, че съпругът ми ще се свърже с мен в рамките на 24 до 48 часа, доколкото сърцето ми все още бие за него. Повярвах в него и той подготви заклинание за мен и съпругът ми ми се обади точно когато д-р Иге Аджаи каза. Той умоли и каза, че има нужда от мен обратно и сега отново живеем щастливо през последните 9 месеца. Всеки, който чете статията ми и се нуждае от помощ, трябва да се свърже с него... Имейл: drigeajayi@gmail.com/WhatsApp {+2348130035939}

Анонимен каза...

просто искам да споделя моето свидетелство тук. Казвам се Марта Поте. Искам да отдам цялата слава на Бог, че доведе д-р Иге Аджаи, за да ми помогне да възстановя брака си. Много обичам съпруга си, той се разведе с мен заради друга жена. молех се и плаках, но нямаше как. Веднъж верен ден просто търсих в интернет и попаднах на заклинател (д-р Иге Аджайи), никога преди не съм вярвал в заклинанията, но нещо в мен каза, че трябва да опитам. Свързах се с него и той ми каза, че всичко ще бъде наред, че след 48 часа съпругът ми ще ми се обади и ще ми се извини. мислех, че е шега. ето преди 48 часа съпругът ми ми се обади и започна да ми се извинява за всичко. ето защо искам да споделя това свидетелство тук, знам, че мнозина преминават през много в браковете си, не се срамувайте да потърсите помощ. Д-р Ige Ajayi може да ви помогне, какъвто и да е случаят. Свържете се с него сега. Имейл: drigeajayi@gmail.com/WhatsApp: +2348130035939

Анонимен каза...

Просто трябва да дам това свидетелство тук, Любовта никога не се предава, никога не губи вяра, винаги се надява и издържа при всякакви обстоятелства. Отдавам цялата слава на Бог, че доведе д-р I've Ajayi в живота ми, той ми помогна да възстановя разбития си брак, когато отново нямаше надежда за мен, той ми помогна да върна съпруга си и сега ние обичаме и уважаваме всеки друго, толкова много любов в брака. Д-р Иге Аджаи. Специализира се в правенето на любовни заклинания. Искате бившия си съпруг, бившата съпруга или всеки, когото искате, да се върне в живота ви. Свържете се с него по имейл: drigeajayi@gmail.com/ WhatsApp +2348130035939