13 май 2008 г.

Колко е важно да се целуваш добре

_______________________________________________________

Седя в колата му, съзерцавам го на две педи разстояние от носа ми и въобще не слушам какво говори. Достатъчно ми е, че днес се убедих - когато съм на токчета височините ни съвсем се изравняват. Така че няма нужда да внимавам колко високи са обувките ми, както правех с предишния. Освен това Литовска не е никак лошо за нова фамилия.
Катя Литовска, Катя Литовска, Катя Литовска – повтарям го наум няколко пъти, за да свикна с името. Да, определено ми харесва. Да не говорим , че очите му са толкова възбуждащо сини! Ако гените ни са равнопоставени, както височините, моето зелено с неговото синьо ще мига прекрасно в синьо-зелените очи на нероденото ни все още дете. Момиченце. Но да не бързам – има време... Все пак това е първата ни среща.
- Мога да оправя казанчето. Мисля, че знам къде е проблема. Няма да отнеме много време. – казва той и пораства още две педи в очите ми. Моят мистър Пропър. Моят бъдещ мъж. Моето синьо в очите на детето ми.
- Не, няма проблем. Утре ще дойде водопроводчик и без това. – оправдавам се аз, защото не знам за казанчето, но ако се качим двамата със сигурност ще отпушим кранчето на страстта.
- Ще тръгвам. Мерси за приятната вечер! – казвам и разтеглям устни в най-милата усмивка, на която съм способна.
После идва ред на на вълнуващата част. Причината, поради която не пуших цяла вечер, макар да имах три вида дъвки в чаната си. Въпросът, който ме интересува почти колкото размера му. Сцената, която си представях, отигравах и повтарях до постигане на съвършенство. Идва ред на нашата целувка – тази, която никога няма да забравя и никога няма да се повтори. Моята първа целувка с бъдещия ми мъж и бащата на моето дете.
Навеждам се леко встрани и светлината от уличната лампа пропълзява по бялата ми шия. Някъде бях чела, че когато се предават на противника, животните оставят незащитени гърлата си, така че в известен смисъл - да, аз се предавам. Пичът явно и той е чел същите книжки, защото веднага разбира сигнала. Навежда се на свой ред и допира устни в моите. Вплита пръсти в косата ми, придърпва ме напред и ме целува вече съвсем категорично.
Аз тъкмо съм притворила блажено очи и чакам да по мен да се разлее романтиката на първата целувка, когато тоя развърта езика си в устата ми като миксер в прясно мляко. Върти го по часовниковата стрелка толкова упорито и целенасочено, сякаш прави сутрешните си упражнения във фитнеса. Като пръста на малко дете, което обира сладкото по дъното на буркана. Един оборот, два оборота, три оборота са последните неща, които отброявам, преди да ми се завие свят. Опитвал ли си да кротнеш езика на някого, докато вилнее в кръг из устата ти? Предполагам не. Трябва да ти се е случвало, за да ме разбереш. Тазманийският дявол е кротка овчица в сравнение с езика на този пич. Опитвам се да обърна нещата в моя полза, хващам главата му за всеки случай. Не е от това – въртенето продължава налудничевия си ход. Пробвам още две, три отчаяни действия. Нищо не помага!
Един оборот, два оборота, три оборота. Ако в устата ми наистина имаше мляко със сигурност вече щеше да го е разбил на пяна. Обвзема ме шок и един лигав ужас, който обикаля из устната ми кухина като хамстер във въртележка! Пичът явно мисли, че с тази техника съвсем ще разбие механизма на моето „не”, защото хваща гърдата ми с едната си ръка и започва да повтаря кръговите движения. И тук проявява старание на отличник – моят мамолог вече ми изглежда като първокурсник във Варненския свободен университет в сравнение с този млад господин.
Отдръпвам се и инстинктивно отварям вратата. Хвърлям му един последен поглед, миксиран с ужас, съжаление и болка. Даже не му казвам чао, а просто махам неопределено на колата. Стълбите пред входа ми изглеждат най-стръмните на света. Вратата е направена от най-тежкото олово! Чакам асансьорът с векове!
Не може това да е бащата на моето дете, проклинам аз тежката си съдба, просната драматично насред жилищната площадка! Представям си как сперматозоидите му се въртят около моята яйцеклетка. На нея й се завива свят и решава, че е къде-къде по-добре да се омете под формата на червена, проклината от жените течност, отколкото да се събере с някого от тези изперкали изроди. От определена гледна точка я разбирам.
Преди време в женско списание бях чела, че можеш да познаеш дали мъжът е добър в леглото от начина, по който шофира. Нищо подобно! Мъжът се познава по целувката. Вече съм сигурна в това, особено сега - след като се запознах отблизо с мъжът-хамстер. Лошата целувка трябва да бъде записана в топ 3 на десетте най-ужасни неща, които могат да преебат мъжете на първа среща. И които никога няма да доведат до ебане. Няма значение колко казанчета са оправили през живота си.
- Да дойде следващият! – провиква се циникът в мен.
Гася лампата и събличам разочарованата си същност до кожа. Докато придърпвам завивките до брадичката си, се моля поне водопроводчикът утре да свърши работа.

40 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Отлично! Много ми хареса.

RRHand каза...

мойто зелено и твойто синьо и става небесно розово. и гените с равните поставки. следващия път вместо с миксер, опитай с бетонобъркачка.

Анонимен каза...

хахаха, тея верно не могат да бъдат овладяни, езиците им знаят едно движение и при всеки опит за промяна на траекторията се вцепеняват от ужас....хахахахах...ама права си, че който не го е изживял не може да го разбере, а според мен всеки трябва да има такъв експириънс зад гърба си:)
Ама, че хубва сутрин, а:)!

Анонимен каза...

"Преди време в женско списание бях чела, че можеш да познаеш дали мъжът е добър в леглото от начина, по който шофира." Ми не е така. Как беше...от 20 години се занимавам с тази работа и по-добри продукти...ъмм, увлякох се, ама ш'ти кажа, че можеш да познаеш от начина, по който върти крана на казанчето.

Анонимен каза...

Винаги успяваш да създадеш нещо прекрасно и този път успя. Но, пак винаги след това забиваш шамар на читателя с жестоката реалност и изненадите, които може да ти поднесе. Който те чете трябва да е поне малко мазохист ;) Хареса ми отново!

Chat Noir каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Chat Noir каза...

За да заболи от тоя шамар, то читателя трябва да е с хвърчаща глава. Мен не ме боли толкова накрая, защото фантастичните приказки са в ума ми постоянно, но когато (неизбежно) отвориш очи - виждаш това, което е in the back of your mind, демек подсъзнателно знаеш. Така че всичко е наред с разказчето. И е nice as always.
Между другото - тоя миксер... Втръснало ми е от него, но... Още го търпя. :D Ожас.

Анонимен каза...

Предпоследния коментар е изтрит. Нали уж си много отворена и казваш висчко на хората, защо не позволяваш и те да ти кажат какво мислят?

Анонимен каза...

Защо пък да трябва да си с хвърчаща глава lililita? Аз почти винаги знам, какво ме чака, но все се надявам че може и да е по-добро. И именно неоправданите надежди ме пляскат по бузата, не заблудата. Каквото ти пречи да се надяваш на нещо повече, дори и да знаеш, че шанса е минимален? Оптимист съм, но не и наивен.

Sovichka завиждам ти на умението да описваш нещата, които много хора мислят, но им е трудно да формулират и кажат.

Анонимен каза...

Дълбок поклон и голяма усмивка остават от мен, след като прочетох този мини-разказ. Евала, че има хора като теб, които да разкажат най-грозното в най-красив нюанс на сатира, хумор и много човещина :) Keep on girl...

Анонимен каза...

"десетте най-ужасни неща, които могат да преебат мъжете на първа среща."

кои са другите 9 ;) ?

Може би има само едно нещо, което може да преебе жената на първа среща...

sovichka каза...

благодарско и поздрави! :^))))

анонимен последен, до момента не съм изтрила и един коментар от блога. просто някой е писал и после се е самоизтрил. споко :^)

Анонимен каза...

Много странно се получава. Случват ми се разни случки и когато вляза в блога ти ги виждам написани, само че с по-хубави думички. Все едно си ми била в главата. Невероятно е! Давай все така!!!

Chat Noir каза...

Ясене, просто "наивно" (както се изказа) ии леко клиширано може би с тия "шамари" ми прозвуча коментара и затова ми дойдоха такива мисли. :) Не се обиждай, не ми е това целта.
Иначе точно тази надежда и задни по-добри мисли спасяват положението много пъти. Без тях "кво праим??", дето викат куките. ;) (без апострофи)

Анонимен каза...

Браво! Страхотно е :)

Joro Pentagram каза...

Извинявай, че влизам без да чукам, но съм впечатлен от начина ти на изразяване!Рядко се зачитам така в чужди блогове!Поздравления!:)

linnah каза...

И на мен ми се е случвало :) Сега ми е смешно, ама тогава бях 11-ти клас и много страдах. Не можех да си представя как някой може да намира този метод на целуване за добър?! На пича никога повече не се обадих, а той така и не разбра причината.

Анонимен каза...

Жороо, баш тука ли влизаш без да ЧУКАШ!? :))

Chat Noir каза...

Той тука ако чука, къде няма? :)

RRHand каза...

такааа, да обобщим:

сово, сово, совичке,
ти си най-голяма.
ти си ни единствена -
други сови няма.
разкажи ни совичке
твойта лична драма.

искаме още!

sovichka каза...

мда, те някои хора влизат тук без да си събуят обувките дори, а какво остава да почукат.

rrhand, доста ме развесели :^))

Joro Pentagram каза...

Добре де, ще се събуя щом трябва! На мен не ми миришат чорапите. Не си попадала явно на някой екземпляр, дето като го накараш да се събуе и изпадаш в двудневна пост-оперативна кома. А като се свестиш, ще намериш бoлонката умряла в гърч, увиснала със зъби за дръжката на прозореца. В последен отчаян опит да го отвори!

RRHand каза...

моят най-топъл поздрав за теб, нежна нощна птицо :)

http://www.youtube.com/watch?v=DrodaLzfi5s

Анонимен каза...

БЛАГОДАРЯ!Потекоха ми сълзи от смях.И ме върна сто години назад.Само че тогава,след "целуването" мен ме напуши такъв кикот.Стисках се,стисках се и като се разхилих на глас.После се превих на две,почти седнах на тротоара.И хем ми е неудобно,че ще обидя човека,хем не мога да спра.
След време той пък се хили така на свирките ми.Ама с Господин Перфектна целувка така и не стигнахме до този урок.

Ценка, де каза...

Мама му стара! А аз толкова рядко се забавлявам и впечатлявам така!
Бравус, бе! АресА ми.

sovichka каза...

joro pentagram, добре дошъл :^))
rrhand, ей, Ник Кейв, браво, бе!
polya, и ти ми "аресваш" :^)), действам за книжно издание.
няма да ви благодаря пак, че стана много...

до скоро!

anchett каза...

да, и аз оставям своето голямо позитивно ДА, абсолютно си права. bad kisser.. Надалече :)

Generala каза...

Аз като нов читател на блог-а мога ли да задам един unrelated въпрос който още тормози крехката ми детска психика? В какво точно се изразяваше онази личната, незабравимата "моята революция [която] беше в кенефа на Червило"

?

sovichka каза...

generala :^))
има един момент, в който късаш с всичко детско, нещо като житейски абитуриентски бал, и тогава животът става доста... истински. тъкмо по това време се извършва и тая малка революцийка отвътре.

RRHand каза...

sovichka-та рече na generala:
'има един момент, в който късаш с всичко детско ...'
ма добре де, ама що па точно в кенефа?

Анонимен каза...

"Може би има само едно нещо, което може да преебе жената на първа среща..."
- Аха, да каже, че "е мно`о готино, но сега не търся връзка миличък".. : )
- S!@#$%it bi@#$%ch, why da f#$%k do you go out with me every night, all night for da last month?

Whatever, sorry..

Анонимен каза...

Ми къ мислиш ти? Тя търси не връзка, а водопроводчик бе! Да й оправи казанчето! Иначе ще настане революция...в кенефа!

Анонимен каза...

Аз бих допълнил само че "Миксер Целувката" е характерна и за двата пола.

Generala каза...

към отбраната (тук) читателска аудитория

http://e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2782

Анонимен каза...

General-e, напраи си бльог. таман щи разкажа кат бех на 25 и ф Сан франциско и си купих Sig Sauer. надминава секво ебане.

Анонимен каза...

3 произведения = 20те най-забавни минути от деня ми
--
needlejoke

Анонимен каза...

Много ми хареса написаното,подкрепям мнението ти! Целувката е тест за съвместимост. Удоволствието от секса може да се предвиди още от първия допир на устните ;)Случвало ми се е това с целувката и гледах как по-бързо да разкарам пича, тва не е човешкооо!

Анонимен каза...

Здравейте, Совичка,
ще си позволя да Ви попитам, какво точно е познавателно вълнуващото в това да си информиран/а за нечий размер.
Признавам си, че съм буржоазно-консервативен, но не убива ли това сексуално пренавиване част от тръпката да се срещаш с лица от другия пол и да ти е емпатично без да мислиш за размери, презервативи с банан и тн.
поздрав, Димитър

Анонимен каза...

Сетих се за един от последните филми, които ме впечатли "PS: I Love You". Една от героините разиграваше една и съща сценка при запознанството си с всеки мъж - име, - Сам ли си? - Гей ли си? Целивка! Е, всичките се издънваха на поне една от трите стъпки, освен един. Тя даде следното обяснение за поведението си:
-Знаеш ли, Дениз,затова не си омъжена.Жените се държат като мъже...и после се оплакват, че мъжете не ги искат.

-О, затова ли било?Добре, защото си мислех, че е заради нещо друго.Мислех си, че е защото
си мисля, че заслужавам най-доброто.Той е някъде там.
Просто е с грешната жена.И нека поясня.След векове, в които мъжете ме гледат в циците, вместо в очите...и ме пощипват по задника, вместо да се здрависаме ...сега имам това свещено право да зяпам мъжки дупета......с вулгарно, евтино одобрение, ако искам.

Ger каза...

Изчетох те на един дъх ... колко и клиширано да звучи.