19 септември 2007 г.

апокалипсис сега!

Ето една впечатляваща реклама за Smirnoff, която освен, че излиза от дълбините на океана, идва при нас благодарение на JWT London.
Честно казано не знам какво точно ме впечатли в копирайтинга, нито каква е връзката между дестилираната водка и фиаското в океана. Обаче рекламата определено е приятна. За екзекуцията да не говорим!

4 коментара:

Анонимен каза...

Малко съм изненадан, че не виждаш връзката между свръхчистата водка, останала единствена във вече чистия океан, иначе изхвърлил всички мръсотии.

Откровено казано, тази реклама за пореден път ми показа, че не ставам за тази работа - никога не бих могъл да създам такава асоциативна верига, понеже мисля твърде буквално. А пък причината е съвсем проста - колкото и да пречистваш някакъв воден разтвор на етилов алкохол (и евентуално разни други работи преди пречистването), той си остава смес от спирт и вода, която няма много общо с "чистата" морска вода - е, като изключим водните молекули, ама нали не пием водка заради водата в нея. Тъй че надали би могла да бъде приета за "своя" от океана.

Боян

Анонимен каза...

А, и с пълното съзнание, че ставам досаден - "изпълнение"!
Б.

sovichka каза...

Ако търсим обяснение, винаги можем да го намерим. Но аз продължавам да не виждам връзката между дестилирана водка и океан. Или тя е толкова абстрактна, че по същата "логика" можеше да бъде представена с апокалипсис на северния полюс и пречистване снега.
Примерът в рекламата за мен не е удачен.
Океанът не е пример за дестилат, камо ли за чиста вода, особено около мръсните пристанища.
Това да си мои усещания, разбира се. Разни хора, разни ... асоциации.

Анонимен каза...

Точно де, напълно съм съгласен с това, което казваш. Пък и аз съм казал горе-долу същото. Връзка има, но е "измислена", прекалено нагласена и неестествена.

От друга страна, чудно ми е колко хора предпочитат една водка пред друга, защото е тройно дестилирана, десетократно филтрирана или пък филтърът е от активен въглен от сребърна бреза (това последното май беше за "Финландия", ама не съм сигурен). Ама като няма какво друго да се изтъкне като предимство по законови или фактически причини...

Боян