22 август 2007 г.

I Killed Jesus

Току-що попаднах на един доста интересен сайт, който бързам да споделя с теб. Според създателите му дядо Мраз е добър кандидат за антихрист. И ето, че вече те въведох в играта.
Дядо-мразците смятат, че дебелия чичко с бяла брада е първоизточникът на алчността, материализма и още куп такива думички, пряко касаещи знакът $$$. Ето ти и един пасаж превод от сайта за доказателство:
"Коледа може би е денят, който ни свързва с модерната индустриална икономика. Тогава получаваме първия си подарък от фабриката, която прави връзката продукт - щастие. Оттам нататък ние искаме повече, искаме го по-голямо, по-добро, по-силно и по-лъскаво. Отношенията в семейството и между приятели следват една единствена зависимост - количеството любов = количеството изхарчени пари."
Дори да не си отявлен хипар, трябва да се съгласиш, че има нещо вярно. Освен това пичовете, създали сайта въобще не се спират само дотам. Не, не! Техните креативни тикви измислят и билборд. Ето го и него, а ако искаш повече информация по въпроса отиди на http://spellingmistakescostlives.com/santa/index.htm

1 коментар:

Thufir Hawat каза...

О, този тип кампании са доста стари:). Не знам защо дебелият старец привлича толкова омраза, но даже имаше уебкомикс, чийто автор редовно си представя как води битка за спасението на света с Дядо Коледа.
Снежанка да му мисли, техен проблем-на мен така и не ми донесойха точно, каквото поисках, така че не се занимавам да ги защитавам:)!