24 декември 2006 г.

Рекламна кауза

Тъй като в днешно време май само визията продава, продължаваме с нея. Приготвила съм ти един set от реклами на Sisley. Със сигурност си ги виждал и са ти направили впечатление. И това поради простата причина, че А) са ужасно провокативни и най-вече Б) до една са свързани със секса. Техният съзидател а.к.а. фотограф е Тери Ричардсън. Някои го сравняват с Хелмут Нютън. Освен за Sisley снима и кампании за Gucci, Miu Miu, Levi's, Eres, Chloe, APC, Carolina Herrera, Nike, Kenneth Cole. Негови работи може да си мяркал и в списанията Vogue, French Vogue, British Vogue, Japanese Vogue, I-D, Dazed and Confused, GQ, Harper's Bazaar, W, Purple.

Тери е толкова обсебен от фотографията, че всеки път щом покани момиче на среща, си взима и цялото фотографско снаражение и го използва максимално активно. Горките девойки! В сесиите си той предпочита да снима личности от реалния живот, отколкото професионални модели. Е, явно му се получава!

"Търсим хора, които не се срамуват да се снимат голи. - обяснява Тери - Те не са длъжни да вършат нещо, което не желаят. Тези, които изглеждат така, като че ли правят любов, наистина я правят. Защото са двойка или са се влюбили един в друг по време на фотосеансите. Момичетата, които се целуват, са убедени, че така трябва да бъде между тях. Девойката, която пие мляко от кравата, знаеше как да я издои. Фотографията е рокендрол, не знаеш къде ще те отведе."


















А този откачалник отдолу е и самият фотограф. До колкото знам всичките фотоси за кампанията на Sisley е направил със сапунерка за 100$ ... Ебаси пича!


P.S. Рекламите наистина са култови! Ако и ти мислиш така, но не можеш да си ги намериш из нет-а със задоволително качество, драсни един мейл и ще ти ги пратя. Естествено, че ги имам всичките ;^))

3 коментара:

Анонимен каза...

нещо айсекюто ти не ме харесва, та тука ще ти го напиша.

наистина сапунерката от сто долара е повечето пъти достатъчна за интересни неща, и наистина първия кадър е хубав. останалите мен лично не ме радват с нищо, дори напротив :)

Mark (Designer, Ralev.com) каза...

цвети , първата снимка съм на 90% сигурен, че е пипана. Най-малко в тонирането. Другите си личи, че са "натурални". ОК, всички имат идея, но според мен сисли са избрали Тери за рекламната кампания поради скандалността му и отзвука, който ще има тяхното лога на негова снимка. Пука им какво ще снима. Стратегия няма - просто поредица от смели опити. Някои даже доста самоцелни ще кажа...
Като цяло респект за г-н Ричардсън ;)

sovichka каза...

е, то е ясно, че сексът и скандалността продават, но въпроса е и как ще ги поднесеш. мен лично много ме радва начина, по който сервира господинчото. иначе как само първия кадър да е хубав, джордж. ами каката на 5-тия ред?
поздрави!